1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rusya'nın en büyük RES’i elektrik tedariğine başladı

Rusya'nın en büyük RES’i elektrik tedariğine başladı

Rusya'nın en büyük rüzgar santrali olan 210 MW’lık Kochubeevskaya RES ülkenin toptan elektrik ve kapasite pazarına elektrik sağlamaya başladı.

Rusya'nın en büyük RES’i elektrik tedariğine başladı

Enerji Günlüğü - Rusya'nın en büyük rüzgar santrali olan 210 MW’lık Kochubeevskaya RES ülkenin toptan elektrik ve kapasite pazarına elektrik sağlamaya başladı.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Rusya'nın en büyük rüzgar santrali olan Kochubeevskaya Rüzgar Enerjisi Santrali’ni (RES) devreye aldı. Geçtiğimiz günlerde devreye alınan santral, Rusya'nın toptan elektrik ve kapasite pazarına elektrik sağlamaya başladı. 

Stavropol Bölgesi'nde bulunan Kochubeevskaya Rüzgar Santrali, 210 MW (MegaWatt) kurulu gücüyle Rusya'nın en büyük rüzgar santrali olmasının yanı sıra, Rosatom'un rüzgar enerjisi projeleri uygulamalarından sorumlu bölümü NovaWind A.Ş.'nin tamamladığı ikinci proje olma özelliğini de taşıyor. 

Rosatom, Stavropol ve Rostov Bölgeleri'nde 3 alanda daha inşa edeceği rüzgar santral planını da uygulamaya geçirdi. Rosatom'un 2024 yılına kadar toplam kapasitesi yaklaşık 1,2 GW (Giga Watt) olacak bu rüzgar santrallerini devreye alması bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler