1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya'nın gözü İran enerji santrallerinde

Rusya'nın gözü İran enerji santrallerinde

Enerji Günlüğü - Rusya, İran'da yapılması planlanan büyük ölçekli elektrik santrallerinin inşasında paya sahip olmak istiyor.Rusya Enerji Bakanı Aleksander...

Rusya'nın gözü İran enerji santrallerinde

Enerji Günlüğü - Rusya, İran'da yapılması planlanan büyük ölçekli elektrik santrallerinin inşasında paya sahip olmak istiyor.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya'nın İran ile enerji anlaşmalarını sonuçlandırmak istediklerini belirterek, İran'ın büyük ölçekli elektrik santrallerinin kurulumu için de yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti. 

Rusya'nın İran'ın kuracağı büyük ölçekli elektrik santrali projelerinde önemli oranda pay alabileceğini kaydeden Novak, şimdiden bir projenin başlangıcını yaptıklarını ifade etti. Rus şirketler Inter RAO ve Power Machines'ın İran'ın biri hidroelektrik ve biri de termik olmak üzere iki elektrik santralinin yenilenmesi ihalesini alabileceğini de belirtti.

Dün İran’a giden Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh ile Viyana'da varılan üretimin kısılması anlaşması çerçevesinde petrol va gaz piyasasının durumunu ve sektöre ilişkin endişeleri ele aldı. 

İran yılda yüzde 8 oranında bir ekonomik büyüme öngörüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler