Enerji Günlüğü - Rusya Maliye Bakanlığı, petrol ve doğal gaz gelirlerinin 2026 yılı Şubat ayında önceki aya göre yüzde 9,9 artarak 432 milyar rubleye (yaklaşık 5,5 milyar dolar) çıktığını açıkladı. Bakanlık, gelir artışının küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle gerçekleştiğini vurguladı.
Yılın ilk ayında petrol ve gaz gelirleri bir önceki yılın Ocak ayına göre %50,1 düşerek 393 milyar ruble seviyesinde gerçekleşmişti.
Şubat artışı aylık bazda olumlu olsa da, yıllık bazda gelirler hala baskı altında. Şubat ayında ülkenin petrol ve doğal gaz gelirleri bir önceki yıla göre neredeyse yarı yarıya azaldı.
Bakanlık Şubat ayındaki artışa rağmen, yaptırımlar, ruble'nin güçlenmesi ve Urals indirimleri nedeniyle planlanandan daha fazla gelir kaybı yaşandığını belirtti.



