1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya`ya yeni ABD yaptırımları kapıda

Rusya`ya yeni ABD yaptırımları kapıda

Enerji Günlüğü – Amerikan Kongresi’nin kabul ettiği Rusya’ya yönelik yaptırımların Başkan Barack Obama tarafından bu hafta imzalanması bekleniyor.Beyaz...

Rusya`ya yeni ABD yaptırımları kapıda

Enerji Günlüğü – Amerikan Kongresi’nin kabul ettiği Rusya’ya yönelik yaptırımların Başkan Barack Obama tarafından bu hafta imzalanması bekleniyor.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, Başkan Barack Obama'nın Ukrayna'daki aktiviteleri nedeniyle Rusya'ye yeni yaptırımlar uygulanmasına dair yasayı haftasonuna kadar imzalamasının beklendiğini söyledi.

Amerikan Kongresi’nin Cumartesi günü onayladığı Rusya'ya yeni yatırımlar Rus silah şirketlerine, yüksek teknoloji gerektiren petrol projelerine yatırım yapan yatırımcıları hedef alıyor.

RUSYA'NIN EKONOMİK ACILARI DAHA YENİ BAŞLADI

Öte yandan, Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) Avrupa baş ekonomisti Lubomir Mitov, yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Rus ekonomisinin çökmenin eşiğine geldiğini söyledi.

Ruble’de yaşanan sert değer kaybı ile birlikte Rusya ekonomisinin büyük olasılıkla resesyona girdiğini ve bunun Rusya'nın ekonomik acıları açısından daha bir başlangıç olduğunu söyledi.

RUSYA'DAN TEPKİ

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus ekonomisinde şu an itibariyle yaşamakta olan sıkıntıların yaratılması sürecinde Washington'un bilinçli bir şekilde rol oynağından şüpheleri bulunmadığını belirterek, "Rusya'daki döviz piyasasında ve Rus ekonomisine ait farklı gösterge rakamlarında son günlerde yaşanmakta olan dalgalanmalar hakkında açıklama yapan ABD'li yetkililerin yorumlarında oldukça başarısız bir şekilde gizlenmiş bir tatmin duygusu ile konuştuklarını fark ettik. Washington'un ve ABD Hükümeti'nin maliye ve ekonomik kanadının Rus ekonomisinde şu an itibariyle yaşanmakta olan sıkıntıların yaratılması sürecinde bilinçli ve doğrudan rol oynadığı hususunda hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler