1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar başvurularının teknik ayrıntıları belirlendi

Rüzgar başvurularının teknik ayrıntıları belirlendi

Enerji Günlüğü - Rüzgar Kaynağına dayalı elektrik üretim başvurularının teknik değerlendirmeleri ile değişiklik talebi durumunda yapılacaklar belirlendi.Enerji...

Rüzgar başvurularının teknik ayrıntıları belirlendi

Enerji Günlüğü - Rüzgar Kaynağına dayalı elektrik üretim başvurularının teknik değerlendirmeleri ile değişiklik talebi durumunda yapılacaklar belirlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 'Rüzgar Kaynağına Dayalı Elektrik Üretim Başvurularının Teknik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Bu yönetmelik ile elektrik enerjisi üretiminde rüzgar enerjisinin etkin ve verimli kullanımını sağlamak, rüzgar kaynağına dayalı olarak yapılan önlisans veya lisanssız elektrik üretimi başvurularının teknik değerlendirmelerini yapmak, teknik değerlendirmeleri olumlu sonuçlandırılmış olan önlisanslı, lisanslı veya lisanssız projelerin koordinat değişikliği, kapasite artışları ve türbin teknik özellikleri ile ilgili değişiklik talepleri hakkında uygunluk yazısının düzenlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amaçlanıyor.

Yönetmeliğe göre, 3/10/2016 tarihinden önce yapılan önlisans başvuruları için aranan asgari SSKGY (Santral sahası kurulu güç yoğunluğu) değeri 0,6 MWm/km2 olacak, bu başvurular için asgari RGY-RÖİ (Rüzgar ölçüm noktasındaki rüzgar güç yoğunluğu) değeri hesaplanmayacak.

Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce lisans başvurularının teknik değerlendirmeleri kapsamında, başvuruda belirtilen türbin koordinatlarının tamamının kesişilen lisanslı bir santral sahası içerisinde bulunması nedeniyle başvurunun teknik değerlendirmesinin yapılmadığı hususu Kuruma bildirilmiş olan başvurular için sistem bağlantı hakkının halen geçerli olması, ilk lisans başvurusunda belirtilen santral sahasının içerisinde kalınması ve ilk başvuruda belirtilen santral sahası içerisindeki türbinlerin başka santral sahalarındaki türbinlerle etkileşmemesi durumlarında bu Yönetmelik esaslarına göre uygun TDR (Teknik Değerlendirme Raporu) düzenlenecek.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle 9/11/2008 tarihli ve 27049 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Rüzgar Enerjisine Dayalı Lisans Başvurularının Teknik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Perşembe sabahı Sait Halim Paşa Yalısı'nda...

Enerji Günlüğü tarafından düzenlenen Enerjide Büyük Veri Fırsatları toplantısı... EPİAŞ YK Başkanı Hasan Hüseyin Savaş, TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, ETD Başkanı Cem AŞIK konuşmacılar.

Sponsor SAS Institute...

http://www.dunya.com/sirketler/tayvanli-nsp-gunes-hucresi-uretecek-turk-ortak-ariyor-277964h.htm

Önceki ve Sonraki Haberler