1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar santralleri kuş ölümlerinin yüzde 0.01’inden sorumlu

Rüzgar santralleri kuş ölümlerinin yüzde 0.01’inden sorumlu

Rüzgar enerjisi santrallerinin insan kaynaklı göçmen kuş ölümlerinin sadece yüzde 0.01’inden sorumlu olduğu kaydedildi. 

Rüzgar santralleri kuş ölümlerinin yüzde 0.01’inden sorumlu

Enerji Günlüğü - Rüzgar enerjisi santrallerinin insan kaynaklı göçmen kuş ölümlerinin sadece yüzde 0.01’inden sorumlu olduğu kaydedildi. 

ABD merkezli kar amacı gütmeyen çevre organizasyonu National Audubon Society tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kamuoyunda rüzgar enerjisinin kuş ölümleriyle ilişkilendiren anlayışın tersine rüzgar santrallerinin insan kaynaklı kuş ölümlerinin yüzde 0.01'inden daha azından sorumlu olduğu kaydedildi. Bir başka deyişle insan faaliyetlerinden kaynaklanan her 10.000 kuş ölümünden sadece birine rüzgar projesi neden oluyor. 

Göçmen kuşların ölümünde oldukça düşük bir role sahip olan rüzgar enerjisinin, çevre dostu elektrik üretim kaynağı olarak iklim değişikliği ile mücadelede rolü oldukça önemli. Zira, rüzgar enerjisi santralleri günümüzde yılda 43 milyon aracın atmosfere saldığı karbondioksit kadar karbondioksitin salımını önlüyor. Buna karşılık, iklim değişikliği nedeniyle Kuzey Amerika’daki kuş türlerinin üçte ikisi yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler