1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar santrallerine havaalanı mesafe şartı

Rüzgar santrallerine havaalanı mesafe şartı

Enerji Günlüğü – Rüzgar santrallerinin havaalanları hava/yer haberleşme istasyonlarından asgari 2 km, seyrüsefer yardımcı sistemlerinden asgari 15 km...

Rüzgar santrallerine havaalanı mesafe şartı

Enerji Günlüğü – Rüzgar santrallerinin havaalanları hava/yer haberleşme istasyonlarından asgari 2 km, seyrüsefer yardımcı sistemlerinden asgari 15 km uzakta kurulmaları şartı getirildi.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi projesi ve rüzgar ölçüm istasyonu kurulumu planlanırken rüzgar türbinlerinin ve rüzgar ölçüm istasyonlarının, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü sorumluluğunda hizmet vermekte olan Hava/Yer Haberleşme İstasyonlarından asgari 2 km ve VOR, DME, NDB seyrüsefer yardımcı sistemlerinden asgari 15 km mesafede planlanması gerektiğini açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Haberleşme, Seyrüsefer, Gözetim Sistemleri Mania Kriterleri Hakkında Yönetmeik(SHY-CNS)" doğrultusunda alınan bu kararlara ek olarak, her durumda rüzgar türbinlerinin ve rüzgar ölçüm istasyonlarının kurulumu öncesinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden müsaade alınması gerektiği de belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler