1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar türbinlerinde yüksek verimlilik arayışı

Rüzgar türbinlerinde yüksek verimlilik arayışı

7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı, faydalı model ve verimlilik arayışlarının da tartışıldığı bir ortam sundu. Rüzgar türbinlerinde %43’e varan verim artışı bu yeniliklerden biriydi.  

Rüzgar türbinlerinde yüksek verimlilik arayışı

Enerji Günlüğü – 7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı, faydalı model ve verimlilik arayışlarının da tartışıldığı bir ortam sundu. Rüzgar türbinlerinde %43’e varan verim artışı bu yeniliklerden biriydi.  

7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı’nın “Enerji Üretiminde KOBİ’lerin Rolü” panelinde sunum yapan OSTİM Halbes Enerji firmasından Yücel Hökelek, mevcut sistemlerden yüzde 40-43 oranında daha verimli bir rüzgar türbini ürettiklerini belirtti. 

Daha düşük rüzgar hızlarında türbin kanatlarının dönebildiğini kaydeden Hökelek, kendi ürettikleri tribünlerin 2 boyutlu olduğunu, ses sorunun düşük olduğunu, rüzgar direncinin düşük olduğunu ve nakliyesinin de daha rahat olduğunu belirtti. Kanatların tamamını yerli malzemeden kullandıklarını belirten Hökelek, hız artırıcı dişli kutusunu da kendilerinin ürettiğini söyledi.

KÜÇÜK İŞLETMELER DE ÜRETİM YAPABİLİR
OSTİM Makim Makina AŞ firmasından İbrahim Günaydın ise aynı panelde yaptığı sunumda Organik Rankine Çevrimi hakkında bilgi verdi. Firmalarının termal enerjiyle elektrik üretimi üzerinde çalıştığını kaydeden Günaydın, sistemlerinin diğer sistemlerden farklı olarak organik akışkanlarla çalıştığını belirtti. Organik akışkanların daha düşük ısılarda kaynağını belirten Günaydın, “Böylelikle daha küçük işletmeler de enerji üretimi yapabiliyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler