1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar YEKA için 27 Temmuz'a kadar başvurulabilecek

Rüzgar YEKA için 27 Temmuz'a kadar başvurulabilecek

Enerji Günlüğü - 1000 MW'lık rüzgâr enerjisi YEKA yarışması için 27 Temmuz 2017 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,...

Rüzgar YEKA için 27 Temmuz'a kadar başvurulabilecek

Enerji Günlüğü - 1000 MW'lık rüzgâr enerjisi YEKA yarışması için 27 Temmuz 2017 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) için yarışma ilanını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. Buna göre, yarışmaya başvurular 27/07/2017 tarihi saat 12:00’a kadar, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne elden teslim edilecek.

Başvuru aşamasında kesin, 1 yıl süreli, tamamen ve kısmen nakde çevrilebilir, limit dışı ve 10 (on) milyon ABD Doları tutarında teminat mektubu İdareye sunulacak.

Yarışma başlangıç tavan fiyatı 7,00 ABD Dolar-cent/kWh, elektrik enerjisi alım süresi 15 yıl olacak. Şartnamede belirtilen Bağlantı Bölgeleri içinde olacak şekilde tesis edilecek olan iletim ve/veya dağıtım sistemine bağlanabilecek toplamda 1000 (bin) MWe gücündeki rüzgâr enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesislerinin kurulacağı rüzgâr enerjisi yenilenebilir enerji kaynak alanlarının tahsis edilmesi ve bu alanlar için belirlenen Bağlantı Kapasitelerinin kullandırılmasının sağlanması için yarışılacak.

Yarışmaya tüzel kişi veya birden fazla tüzel kişi tarafından kurulan İş Ortaklıkları ve Konsorsiyumlar başvurabilecek. Yarışmaya katılabilmek için, Yarışmacı tarafından Teknoloji Sağlayıcıya ait 01/01/2014 tarihinden 31/12/2016 tarihine kadar toplam gücü asgari  2.000 (ikibin) MWe olan Rüzgar Türbinine ait nasel ana bileşeni üretimini gösteren iş deneyim belgesi sunulması gerekecek.

Elektrik enerjisi alım süresi, YEKA Kullanım Hakkı Sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren başlayacak. Yarışma yeri, tarihi ve saati, İdare tarafından yarışmacılara bildirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler