1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgarda lisassız üretim başvurularına yeni düzenleme

Rüzgarda lisassız üretim başvurularına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - Rüzgar enerjisinde, önlisans veya üretim lisansı başvurusuna konu üretim tesisi sahası için lisanssız elektrik üretimi başvurusu...

Rüzgarda lisassız üretim başvurularına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - Rüzgar enerjisinde, önlisans veya üretim lisansı başvurusuna konu üretim tesisi sahası için lisanssız elektrik üretimi başvurusu yapılamayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Rüzgar Kaynağına Dayalı Elektrik Üretimi Başvurularının Teknik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

Buna göre, Yönetmeliğin LÜY kapsamında teknik değerlendirme raporunun düzenlenmesi ve tadilat talepleri hakkında uygunluk yazısının oluşturulmasını düzenleyen altıncı maddesinin beşinci fıkrası " Önlisans veya üretim lisansı başvurusuna konu üretim tesisi sahası için lisanssız elektrik üretimi başvurusu yapılamaz ve yapılması halinde ilgili başvurular iade edilir.” şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin önceki hali, "Önlisans başvurularının alındığı tarihten bağlantı yarışması sonuçlanıncaya kadar geçen süre içerisinde önlisans başvurularında belirtilen santral sahaları içerisinde kalan LÜY kapsamındaki başvuruların teknik değerlendirmesi yapılmaz. Bu fıkra kapsamındaki başvurularda ilgili mevzuatta tanımlanan teknik değerlendirme için verilen süre yarışma tarihinden itibaren işletilir." şeklindeydi.

Önceki ve Sonraki Haberler