1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE altmış yıl sonra ilk kez zarar açıkladı

RWE altmış yıl sonra ilk kez zarar açıkladı

Enerji Günlüğü - Alman enerji grubu RWE, 60 yıl sonra ilk kez geçtiğimiz yıl elektrik santrallerine yüksek amortisman ayrılması nedeniyle zarar açıkladı.RWE...

RWE altmış yıl sonra ilk kez zarar açıkladı

Enerji Günlüğü - Alman enerji grubu RWE, 60 yıl sonra ilk kez geçtiğimiz yıl elektrik santrallerine yüksek amortisman ayrılması nedeniyle zarar açıkladı.

RWE tarafından dün yayınlanan bir açıklamada, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana geçen 60 yılda ilk defa şirketin 2013 yılında 2.8 milyar euro net zarar ettiği belirtildi. Zararın nedeni olarak da, elektrik santralleri için 4,8 milyar Euro amortisman ayrılması gösterildi.

GAZ SATIŞLARI ARTTI AMA…

RWE’ye göre, hava koşulları toplam gaz satışını % 9 oranında arttırdı. Ancak Avrupa’daki doğalgaz satışlarının yükselmesi RWE’nin kazancını arttırsa da geleneksel elektrik üretiminde devam eden sorunları gidermeye yetmiyor.

2013 yılında geleneksel güç santrallerini kapatan RWE bir önceki yıla göre yüzde 5 daha az elektrik üretmişti. Toplam satışı % 2 düşen Alman enerji grubunun net karının bu yıl da azalması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler