1. HABERLER

  2. PETROL

  3. RWE DEA’nın satışı ivme kazandı

RWE DEA’nın satışı ivme kazandı

Enerji Günlüğü - Alman enerji devi RWE, petrol ve gaz birimi DEA için alıcı şirketlerin fiyat tekliflerini Aralık ayının sonuna kadar sunmalarını...

RWE DEA’nın satışı ivme kazandı

Enerji Günlüğü - Alman enerji devi RWE, petrol ve gaz birimi DEA için alıcı şirketlerin fiyat tekliflerini Aralık ayının sonuna kadar sunmalarını istedi. 

Almanya'nın ikinci büyük enerji şirketi RWE, Mart ayında satışa çıkardığı petrol ve gaz birimi DEA’yı 5 milyar Euro’ya satabilir. Görüşmelerin ilk ayağının yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

DEA'nın en iddialı alıcı adayları arasında Alman Wintershall öne çıkıyor. KKR, Blackstone ve Centrica şirketlerinin adı da istekliler arasında geçiyor. 

RWE DEA NORGE NORVEÇ’TE KIRKINCI YILINI KUTLUYOR

Bu arada RWE DEA Norge Norveç’te kırkıncı yılını kutluyor. Şirket seksenli yıllardan bu yana İskandinavya’da faaliyet yürütüyor. Norveç RWE DEA’nın portföyünün % 20 sini temsil ediyor.

Şirket 14 ülkede 190 lisansa sahip ve dünya genelinde 1,375 çalışanı var. Avrupa, Kuzey Afrika, Güney Afrika ve Kafkaslar’da toplam 658 milyon euroluk yatırımı var.DEA, 2011'de 5.1 milyon metreküp üretim yapmış Geçen yıl 690 milyon euro kar ile RWE'nin işletme karının yüzde

23'ünü oluşturmuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler