1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE yazın soluklanacak

RWE yazın soluklanacak

Enerji Günlüğü - RWE Generation, yaz aylarında Lingen CCGT elektrik Santralinde üretime ara verecek.Dün şirket tarafından yapılan açıklamada, Almanya’nın...

RWE yazın soluklanacak

Enerji Günlüğü - RWE Generation, yaz aylarında Lingen CCGT elektrik Santralinde üretime ara verecek.

Dün şirket tarafından yapılan açıklamada, Almanya’nın Emsland bölgesindeki Lingen Kombine doğalgaz türbini elektrik Santrali’nin (CCGT),önümüzdeki aylarda güneş enerjisi santrallerinde elektrik üretiminin artacağı beklentisi ve buna bağlı olarak oluşan düşük toptan piyasa fiyatı nedeniyle 1 Mayıs ile 31 Ağustos tarihleri arasında şebeke ile bağlantısının kesileceği duyuruldu.

Açıklamada, şirketin geçen yaz Lingen alanındaki iki eski doğalgaz yakıtlı elektrik Santrali olan Emsland B ve C’deki üretimi geçici olarak durdurma kararı aldığı belirtiliyor.

Şirketin 500 milyon Euro yatırım yaptığı santral 2010 Eylül ayında ticari faaliyetine başladı. Santalin kapasitesi 876 MW ve % 60 verimlilik ile çalışıyor.

Oxford Üniverisitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, geçen yıl Avrupa elektrik üretim santrallerinin % 12’si kapatıldı. Değişen piyasa koşulları sonucunda 2013 yılında 21.3 GW’lık gaz yakıtlı en büyük on istasyon geçici olarak üretime ara verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler