1. HABERLER

  2. PETROL

  3. S.Arabistan petrol tüketimini kısma şartını açıkladı

S.Arabistan petrol tüketimini kısma şartını açıkladı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Rusya ve diğer OPEC dışı üreticilerin de üretimlerini kısmaları halinde petrol üretimini azaltmayı değerlendireceğini...

S.Arabistan petrol tüketimini kısma şartını açıkladı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Rusya ve diğer OPEC dışı üreticilerin de üretimlerini kısmaları halinde petrol üretimini azaltmayı değerlendireceğini açıkladı.

Suudi Prens Türki bin Faysal, Suudi Arabistan'ın ancak Rusya'nın da aralarında olduğu OPEC dışı üreticilerin üretimlerini kısmaları halinde üretimini azaltmayı değerlendireceğini söyledi.

Faysal, "Şu anda pazar payımızı hiç kimseye terk etmeyeceğiz. Üretimimizi kısarak pazarlarımıza Rusya, Nijerya, İran ve diğer üreticilerin girmelerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

CREDİT SUİSSE: ABD KAYA GAZI ÜRETİMİNİ KISSIN

Öte yandan İsviçre merkezli banka ve finans şirketi Credit Suisse yayınladığı raporda Suudi Prens’in sözlerine paralel bir sonuca ulaşarak, OPEC'in üretimi kısarak fiyatlara destek olma yolunu seçmemesi sonrasında OPEC dışı üreticilerin üretimlerini kısmaları gerektiğini bildirdi.

Üretimi kısmaya en olası aday olarak ABD'yi gösteren Credit Suisse, ABD'de kaya gazı sektöründe üretimin kısılmasının yakın zamanda gerçekleşebileceğini belirtti. Credit Suisse, ABD kaya gazı sektörünün yeni jeopolitik fiyat ortamına göreceli olarak daha hızlı tepki vereceğini öngördüklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler