1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Şahinoğlu Madencilik, Ağrı’da HES kuracak

Şahinoğlu Madencilik, Ağrı’da HES kuracak

Şahinoğlu Madencilik, 980 milyon TL yatırımla Ağrı’da 72 MW kurulu gücünde Bulut Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

Şahinoğlu Madencilik, Ağrı’da HES kuracak

Enerji Günlüğü - Ağrı’da Murat Nehri üzerinde 72 MW kurulu gücünde Bulut Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor.

Şahinoğlu Madencilik tarafından Fırat Havzası’nda, Ağrı İline bağlı Merkez, Hamur ve Tutak İlçeleri sınırlarında bulunan Murat Nehri üzerinde Bulut Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor. 980 milyon TL değerindeki projede Baraj Gövdesi, Derivasyon Tüneli, Dolusavak, Cebri Boru ve Santral Binası yer alacak. Ayrıca kırma – eleme tesisi, hazır beton tesisi ve bitkisel toprak depolama alanları da bulunacak. 

Kurulacak olan santralde Murat Nehri’nin 1.557,00 m. talveg kotunda ve 1.610,50 m. eşik kotunda bulunan baraj yapısından alınan sular 1.558,22 m. kuyruksuyu kotunda bulunan etek tipi santral binasına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretimi yapılacak. Murat Nehri yatağında olan su elektrik enerji üretiminde kullanıldıktan sonra Murat Nehri yatağına verilecek.

72 MW kurulu gücünde planlanan Bulut Barajı ve HES’te yılda toplam 164,804 GWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik ulusal şebekeye aktarılacak. 

Enerji Günlüğü