1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Samsun’a 27 MW’lık biyokütle santrali kurulacak

Samsun’a 27 MW’lık biyokütle santrali kurulacak

Oltan ve Köleoğlu Elektrik, 180 milyon lira yatırımla Samsun’da orman ve bitki atıklarını elektriğe çevirecek 27 MW’lık bir biyokütle santrali kuracak.

Samsun’a 27 MW’lık biyokütle santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Oltan ve Köleoğlu Elektrik, 180 milyon lira yatırımla Samsun’da orman ve bitki atıklarını elektriğe çevirecek 27 MW’lık bir biyokütle santrali kuracak.

Oltan ve Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretimi Tic. A.Ş. tarafından Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Eğercili Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 182 bin metrekarelik sahada 27 MW kapasiteli Biyokütle Enerji Santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

Santral projesi ile bahçe atığı olan ve kereste sektöründe değerlendirilemeyen ağaç kökleri (çam, kızıl ağaç, kavak vb.), ince dallar, kesim ve budama artıkları, fındık kabuğu, fındık zürufu, pirinç çeltik kavuzu, hasat sonrasında tarım arazisi üzerinde kalan çeltik sapı, mısır sapı anız olarak yakılmadan toplanacak ve toplanan bu hammaddeler tesis bünyesinde yakılarak elektrik enerjisi üretilecek. Tesiste yılda 230.064 ton/yıl hammaddenin yakılması ile yıllık 236.520.000 kWh elektrik üretilecek. 

Üretilen elektriğin %10’u santralin yardımcı tesislerinin elektrik tüketiminde kullanılacak ve geriye kalan % 90’ı ise satılacak. 

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler