1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. San Francisco plastik şişe satışını yasaklıyor

San Francisco plastik şişe satışını yasaklıyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin San Francisco şehri, plastik su şişesi satışını dört yıl içinde aşamalı olarak durduracak.San Francisco, ekolojiye önemli...

San Francisco plastik şişe satışını yasaklıyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin San Francisco şehri, plastik su şişesi satışını dört yıl içinde aşamalı olarak durduracak.

San Francisco, ekolojiye önemli ölçüde zararlar veren plastik şişe endüstrisinin ürettiği inanılmaz boyuttaki plastik çöp miktarını düşürecek önemli bir adım atarak, önümüzdeki dört yıl içinde yaklaşık 600 gram (21 ons) ve daha az olan plastik sişelerin kamuya açık alanlarda satışını aşamalı bir şekilde sona erdirecek. Yasağı delenler ise bin dolara kadar çıkan para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

San Francisco Çevre Komisyonu başkanı Joshua Arce, bu kararın sıfır atık hedefleri için bir adım olduğunu belirterek, on yıllardır plastik şişeler olmadan kamu organizasyonları yaptıklarını ve onlar olmadan yine yollarına devam edeceklerini söyledi.

San Francisco geçtiğimiz yıllarda, naylon poşet ve strafor muhafaza kullanımı da yasaklanmıştı. Şehir yetkilileri 2020’ye kadar plastik çöp üretmeyi sonlandırmayı hedefliyor. Şu anda bu kirlilik yüzde 80 oranında düşmüş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler