1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sanayiciye ucuz elektrik için 5 Mart hatırlatması

Sanayiciye ucuz elektrik için 5 Mart hatırlatması

Enerji Günlüğü - Sanayi kuruluşları gibi elektrik tüketimi yüksek olan tüketicilerin ikili anlaşma ile elektrik alabilmeleri için 5 Mart’a kadar bir...

Sanayiciye ucuz elektrik için 5 Mart hatırlatması

Enerji Günlüğü - Sanayi kuruluşları gibi elektrik tüketimi yüksek olan tüketicilerin ikili anlaşma ile elektrik alabilmeleri için 5 Mart’a kadar bir tedarik şirketi ile elektrik tedarik sözleşmesi imzalamaları gerekiyor.

Yüksek enerji tüketimli sanayi kuruluşları için 1 Nisan 2018 tarihi büyük önem taşıyor. Çünkü bu tarihten itibaren ya yeni çıkan son kaynak tarifesinden ya da ikili anlaşma ile elektrik alınabilecek. Özellikle sanayi kuruluşlarının ikili anlaşma ile elektrik alabilmeleri için ise 5 Mart’a kadar bir tedarik şirketi ile elektrik tedarik sözleşmesi imzalamaları gerekiyor.

NEDEN DAHA YÜKSEK BİR BEDEL ÖDEYESİNİZ?

Kolen Enerji Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “1 Nisan itibarı ile bir tedarik şirketinden enerji almaya başlanabilmesi için en geç 5 Mart’a kadar bir tedarik şirketi ile elektrik tedarik sözleşmesinin imzalanmış olması lazım. Değilse Son Kaynak Tedarik Tarifesinden almaya devam eder. Bu da daha pahalıya enerji tedarik ediyor olması demek. Kayıp demek. Neden daha yüksek bir bedel ödeyesiniz? Sanayi kuruluşları Son kaynak tedarik tarifesinden değil, ikili anlaşmalarla bizim gibi tedarik şirketlerinden daha uygun koşullarda enerji alabilirler. Bu kadar önemli bir konu son güne, son ana bakılmamalı.” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 4 Ocak 2018 tarihinde yayımlamış olduğu elektrikte son kaynak tarifesinin düzenlenmesi hakkında tebliğ ile serbest tüketici niteliğine haiz olduğu halde elektrik enerjisini ikili anlaşmalarla temin etmeyen tüketicilere, elektrik enerjisi artık son kaynak tedariki usul esasları çerçevesinde tedarik edilecek. Bu kapsamda tüketiciler “yüksek tüketimli” ve “düşük tüketimli” olarak ikiye ayrıldı. EPDK, her yıl belirleyeceği tüketim miktarı ile bu iki gruba düşecek tüketicileri belirlemiş olacak. 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren de yıllık tüketim miktarı 50 milyon kilovat saatin (kWh) üzerinde olan tüketiciler, yüksek tüketimli tüketici sınıfında yer alacak ve tarifesi son kaynak tedarik tarifesi ile fiyatlandırılmaya başlayacak. Yani büyük çaplı sanayici, elektrik tedariğinde artık mevcut sanayi tarifesinden yararlanamayacak. Yıllık 50 milyon kWh altı tüketimi olan sanayiciler ise mevcut sanayi tarifesinden yararlanmaya devam edecek. 

ÇOK ELEKTRİK TÜKETENE UCUZ ELEKTRİK VERİLMEYECEK

 
Önceki ve Sonraki Haberler