1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şanlıurfa OSB: Dicle EPSAŞ elektriğimizi kesemez

Şanlıurfa OSB: Dicle EPSAŞ elektriğimizi kesemez

Enerji Günlüğü - Yaklaşık 23 milyon liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle elektriğinin kesileceği açıklanan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi yönetiminden...

Şanlıurfa OSB: Dicle EPSAŞ elektriğimizi kesemez

Enerji Günlüğü - Yaklaşık 23 milyon liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle elektriğinin kesileceği açıklanan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi yönetiminden “Dicle EPSAŞ, elektriğimizi kesemez” açıklaması geldi. 

Dicle EPSAŞ, geçtiğimiz günlerde elektrik borçlarını ödememesi nedeniyle 17 Eylül 2018 tarihi itibariyle Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin elektriğini keseceğini duyurmuştu. 

Şanlıurfa OSB’nin elektriği kesiliyor! 

Dünya Gazetesi’den Güneş Doğdu Soylu’nun haberine göre Şanlıurfa OSB Müdürlüğü ile Dicle EPSAŞ’tan art arda yapılan açıklamalar gerginliği artırdı. Şanlıurfa OSB Müdürü Yunus Emre Aksu, bölgenin enerji tedarik işinin yapılan sözleşme kapsamında 1 Nisan 2018 tarihi itibariyle Dicle EPSAŞ tarafından yapıldığını belirtti. Sözleşme kapsamında Bölge’nin (PTF+YEKDEM)*1,0240 formülü ile enerji aldığını kaydetti. 

DİCLE EPSAŞ ÖNCE İNDİRİMİ KALDIRDI

Aksu, “Dicle EPSAŞ 7 Ağustos 2018 tarihinde Bölge Müdürlüğümüzle yapmış olduğu sözleşmeye istinaden sözleşmenin 6. Maddesinde yer alan (Ödemenin Zamanında Yapılmaması) ifadesine istinaden Bölgemiz sanayicisine yapmış olduğu indirimi kaldırdığını tebliğ etmiş, sanayicimiz bu durumda yüzde 10,40 oranında enerjiye pahalı almaya başlamıştır” dedi. 

SANAYİ ELEKTRİĞİ YÜZDE 77 ZAMLANDI

EPDK’nın Nisan ayından bu yana sanayi elektriğine yüzde 77 zam yaptığını ifade eden Aksu, Dicle EPSAŞ ile yapılan şifahi görüşmeler neticesinde ödenemeyen borcun bir protokol yapılması suretiyle sözleşmenin indirimli olarak devamı yönünde görüş birliğine varıldığını söyledi. 

EMSALİ OLMAYAN SÖZLEŞME MADDESİ 

Aksu’nun ifadesine göre Dicle EPSAŞ, 16 Ağustos 2018 tarihinde OSB yönetimine gönderdiği taslak protokolün 4. maddesinin b fıkrasında yer alan ödeme taahhütnamesine Türkiye’nin hiçbir şehrinde emsali olmadığı halde dolar kuru üzerinden zararın karşılanmasına dair protokol maddesi ekledi. Aksu, yazılı borç tutarının gerçekte olandan yüksek tutulduğunu öne sürerken “Bu da yetmezmiş gibi bu protokolün 24 saat içerisinde imzalanması yönünde baskıda bulunmuştur. Bu duruma itiraz etmemiz sonucu Müdürlüğümüz hesaplarına Dicle EPSAŞ tarafından haciz koydurulmuştur” dedi. 

İZAH EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL

Şanlıurfa OSB’nin bölgedeki sanayinin gelişmesi, ivme kazanması, istihdamın arttırılması yönünde tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle faaliyet gösterdiğini belirten Yunus Aksu, “OSB’nin bu tür engellenmerle karşı karşıya kalması kabul edilebilecek, izahı yapılabilecek bir durum değildir” ifadelerini kullandı. 

“PARAYI ÖDEMESEK DE BUGÜN KESEMEZLER” 

Yaklaşık 25 milyon liralık borcun 12 milyon lirasının geçen hafta iki parça halinde ödendiğini belirten Yunus Emre Aksu, kalan borcun yapılandırılarak gecikme faizi ile bir ay içinde ödeme tekliflerinin de reddedildiğini söyledi. Aksu, “Bugün yasal olarak elektriğimizi kesemezler. Eğer ödeme yapılamaz ise Cuma günü kesebilme hakkına sahipler. Ağırlıklı olarak tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız ödeme zorluğu yaşadı. Ancak son dönem pamuk sezonun başladı ve ciddi tutarlarda para girişi oluyor. Cuma (21 Eylül 2018) gününe kadar tüm borcun kapanması için uğraşacağız” diye konuştu. 

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU DEVREYE GİRİYOR

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Halil Peltek ise Dicle EPSAŞ tarafından bugün OSB yapılacağı konuşulan elektrik kesintisinin önüne geçmek için çalıştıklarını ve çözüm arayışlarını sürdükleri ifade etti. Peltek, “Şanlıurfa sanayicisinin mağduriyet yaşamaması için gayret içindeyiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na da konuyu ilettim. Başkan bugün konunun muhatapları ile görüşeceğini ve gereğinin yapılacağını ifade etti. Konunun çözümlenmesinin ardından sorunun nereden ve neden kaynaklandığı hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir” dedi. 

DİCLE EPSAŞ: GÜN İÇİNDE ÖDEME YAPILIRSA KESMEYİZ

Enerji Günlüğü, Şanlıurfa OSB’nin elektriğini keseceğini duyuran Dicle EPSAŞ yetkilileriyle, kesintinin yapılacağı duyurulan 17 Eylül 2018’in ilk dakikalarında görüşte. Dicle EPSAŞ yetkilileri, Şanlıurfa OSB Müdürlüğü’nden bugün konuyla ilgili yeni bir açıklama beklediklerini söyledi. Yetkililer, kesme işlemini gece saat 00.00’de yapacaklarına dair bir açıklamada bulunmadıklarını, gün içinde bir ödeme yapılması halinde elektriği kesmeyebileceklerini anlattı. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler