1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Santa Farma merkez binası sıfır atık belgesi aldı

Santa Farma merkez binası sıfır atık belgesi aldı

Daha önce Gebze’deki fabrika binası için sıfır atık belgesi alan Santa Farma İlaç, şimdi de İstanbul Şişli’de bulunan genel merkez binası için sıfır atık belgesi sahihi oldu.

Santa Farma merkez binası sıfır atık belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Santa Farma İlaç’ın Şişli’deki Genel Merkez binası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Sıfır Atık Belgesi aldı.

Santa Farma İlaç’ın, sıfır atık çalışmaları devam ediyor. Daha önce Gebze’deki fabrika binası için sıfır atık belgesi alan şirket şimdi de İstanbul Şişli’de bulunan genel merkez binası için sıfır atık belgesi sahihi oldu.

Santa Farma İlaç Başkan Yardımcısı Sami Kiresepi, şirketin gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak adına bütün iş süreçlerini bu bilinçle yürüttüğünü belirtti. Gerek fabrikasında gerekse Santa Farma Genel Müdürlük binasında “Sıfır Atık” sloganıyla geçtiğimiz yıl kâğıt, cam, plastik, metal, bitkisel yağ, madeni yağ ve organik olarak yaklaşık 356 ton atık topladıklarını belirtti. Kiresepi’nin verdiği bilgiye göre toplanan atıkların 209.5 tonu kağıt, 11.5 tonu cam, 44.9 tonu plastik, 23.2 tonu metal, 3 tonu bitkisel yağ, 63.4 tonu organik atık ve 20 kilogramı da madeni yağlardan oluştu.

Toplanan atıkların geri dönüşümü sayesinde 41.4 ton sera gazı etkisi azaltılırken, 1 milyon 134 bin 303 kilowatt saat (kWh) karşılığı enerji tasarrufu sağlandığı hesaplanıyor. Sami Kirespi, “Geri dönüşümle 3 bin 562 adet ağaç kurtarılırken, 44.1 kilogram hammadde ve yaklaşık 733 varil petrol tasarrufu elde edilmiş oldu. Ekolojik dengenin korunması için tüm canlılara ve doğaya karşı olan sorumluluğumuzla kaynakların verimli kullanılması ve oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması yönündeki çalışmalarımızı geliştirmeyi ve bu bilinci yaymayı sürdüreceğiz” dedi.

Atık yönetimi, israfın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanımı konusundaki uygulamalarıyla Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan Santa Farma İlaç Genel Merkezi’nde çevre bilincinin güçlendirilmesi amacıyla, 2020 yılından bu yana geri dönüşüm, atıkların kaynağında ayrıştırılması, sıfır atık konularında farkındalığın artırılması çalışmaları yapılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler