1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sapanca’da jeotermal kaynak aranacak

Sapanca’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - NG Tasarım Otelcilik ve Turizm A.Ş., Sakarya’nın Sapanca ilçesinde iki noktada jeotermal kaynak arayacak. Şirket çıkaracağı jeotermal...

Sapanca’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - NG Tasarım Otelcilik ve Turizm A.Ş., Sakarya’nın Sapanca ilçesinde iki noktada jeotermal kaynak arayacak. Şirket çıkaracağı jeotermal kaynağı bölgede bulunan termal otelinde kullanacak.

NG Tasarım Otelcilik ve Turizm A.Ş. tarafından Sakarya ili, Sapanca ilçesi, Tepebaşı Mahallesi’nde 2016-AR-15 nolu Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı sınırları içerisinde jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yapmayı planlıyor.

821.200 TL maliyetle ruhsat sahası içerisinde belirlenen iki noktada yapılacak jeotermal su sondajı ve çıkarılacak su planlanacak termal otelde kullanılacak. 1 nolu sondaj noktasında yapılan çalışmalar neticesinde olumlu sonuç alınırsa 2 nolu sondaja başlanmayacak. Sondaj derinliği tek bir kuyu için yaklaşık 1200 m olarak planlandı.

Jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yaklaşık olarak 45 günlük bir sürede tamamlanacak. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Sondaj çalışmaları sonucunda olumlu sonuç alınamazsa kuyu ağzı beton ile kapatılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler