1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Satılan her invertörle yoksullar da doyacak

Satılan her invertörle yoksullar da doyacak

Enerji Günlüğü - Alman fotovoltaik invertör üreticisi KACO New Energy, EkoRE ‘nin satacağı her bir invertör için Temel İhtiyaç Derneği’ne (TİDER)...

Satılan her invertörle yoksullar da doyacak

Enerji Günlüğü - Alman fotovoltaik invertör üreticisi KACO New Energy, EkoRE ‘nin satacağı her bir invertör için Temel İhtiyaç Derneği’ne (TİDER) bağışta bulunacak. 

Yenilenebilir enerji yatırımları firması EkoRE, dünyanın önde gelen fotovoltaik invertör üreticilerinden Almanya merkezli KACO New Energy ile işbirliğine gidiyor. EkoRE Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer ile KACO Türkiye Ülke Müdürü Nedret Ünlü’nün imza koyduğu anlaşma uyarınca, EkoRE’nin Aydın’da yapımına başladığı 8MWp gücündeki güneş enerji santralinin invertörleri KACO tarafından tedarik edilecek.

Anlaşma sürecinde, EkoRE’nin de destekçileri arasında bulunduğu TİDER konusunda bilgilendirilen KACO yetkilileri, Destek Market ve Destek İK projeleriyle dezavantajlı kesimlere temel ihtiyaç maddeleri ve iş olanağı sağlayan derneğin misyonundan etkilenerek TİDER’in sponsorları arasında yer almaya karar verdi. Bu yönde hazırlanan anlaşma ile KACO New Energy Ltd. Şti., EkoRE tarafından alımı gerçekleşecek invertörlerden elde edeceği gelirin bir bölümünü TİDER’e bağışlayacak. Böylelikle EkoRE’nin Aydın projesi ile başlayan ve KACO ile uzun soluklu bir işbirliğine dönüşmesi planlanan süreçte, Bağcılar’da yeni bir Destek Market açmayı hedefleyen TİDER’in sponsorları arasına 100 yılı aşkın geçmişiyle köklü bir uluslararası firma daha katılmış oldu.

TİDER BUGÜNE 5 BİN YOKSULA DESTEK OLDU

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) insanların temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ücretsiz olarak ulaşabilmesi için çalışmalar yürüten ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. TİDER, yoksulluk sınırı altında yaşayan insanların öncelikle temel ihtiyaçlara ulaşabilmelerini, ardından iş edinip kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayarak Türkiye’de yoksulluğu azaltmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’de bir ilk olan ve hem ekolojik hem de sosyal fayda yaratan Destek Market zincirinin ilk halkası 2015 yılında İstanbul Maltepe’de açıldı. Destek Market’te bugüne kadar beş bine yakın ailenin gıda, temizlik ürünleri ve kıyafet gibi temel ihtiyaçları karşılandı. Proje kapsamındaki Destek İK ile 50’nin üzerinde kişi iş sahibi yapıldı. TİDER ikinci Destek Marketi, Bağcılar - Esenler hattında 2017 yılı içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyor.

KACO 78 ÜLKEDE HİZMET SUNUYOR

KACO New Energy GmbH’nin üç kıtada üretim tesisleri ve 78 ülkede yaygın şube ağı bulunuyor. Dünyanın en büyük FV invertör üreticilerinden biri konumundaki KACO’nun merkezi, Alman mühendisliğinin kalesi olarak bilinen Stutgart’ta bulunuyor. 100. yıldönümünü kutlayan KACO Grubu, 1950'li yıllarda bugünün FV invertörlerinin atası olan elektromekanik doğrayıcıların dünya çapında en büyük üreticisi konumundaydı.

KACO New Energy, 1998 yılında ilk trafosuz solar invertörü üretip patentini alarak dünyaya bu teknolojiyi tanıtan ilk firma unvanını da elde etti. Sadece solar inverter üretimine odaklanan KACO New Energy, yatırımcılarına butik çözümler sunuyor.

EKORE, HEM YATIRIMCI HEM EPC FİRMASI

Eko Yenilenebilir Enerjiler AŞ (EkoRE), mühendislik, tedarik ve inşaat ekibi ile yurt içinde ve dışındaki müşterilerine yenilikçi, güvenilir ve yenilenebilir enerji çözümleri sunuyor. EkoRE, küçük ölçekli ev sistemlerinden büyük ölçekli santrallere kadar geniş bir yelpazede anahtar teslim sistemiyle hizmet veriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler