1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sberbank: Türk Akımı projesini finanse ederiz

Sberbank: Türk Akımı projesini finanse ederiz

Enerji Günlüğü - Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türk Akımı gaz boru hattının finansmanıyla ilgilendiklerini açıkladı.Türkiye'deki Denizbank'ın...

Sberbank: Türk Akımı projesini finanse ederiz

Enerji Günlüğü - Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türk Akımı gaz boru hattının finansmanıyla ilgilendiklerini açıkladı.

Türkiye'deki Denizbank'ın da sahibi olan Rus finans devi Sberbank'ın Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda (WEF) konuştu.

Türkiye'de 3. havalimanı, Akkuyu nükleer santrali başta olmak üzere çok sayıda dev projeyi finanse ettiklerini vurgulayan Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan yeni doğalgaz boru hattının (Türk Akımı) finansmanıyla da ilgilendiklerini açıkladı.

TARAFLARLA GÖRÜŞECEKLER

Türkiye üzerinden geçmesi planlanan 63 milyar metreküp kapasiteli boru hattı inşasının finansmanını taraflarla görüşeceklerini belirten Gorkov, "Henüz kesin bir karar vermedik. Gazprom bizim müşterilerimizden biri. Bunu görüşmeye hazırız" dedi.

YAPTIRIMLARIN ETKİSİ BU YIL ÇIKAR

ABD ve Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımların kesin etkisini henüz görmediklerini kaydeden Sberbank Başkan Yardımcısı Gorkov, "Fakat bu yıl negatif etkisini Rusya üzerinde göreceğiz. Geçen yıl pozitif büyüme varken, bu sene için ekonomik daralma bekliyoruz. Fakat Rus ekonomisinin seyrini petrol fiyatları belirleyecektir. Genel olarak biz uluslararası ya da yerel stratejilerimizi değiştirmiyoruz" dedi.

PETROL YIL SONUNDA 80 $

Sergey Gorkov'a göre, petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya ekonomisini nekadar olumsuz etkileyebileceğini öngörmek oldukça zor. Gorkov, petrolün 40 dolar seviyelerinde seyredebileceğini, fakat yıl sonuna doğru fiyatların varil başına 80 dolara yükselmesini beklediğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler