1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Schaeuble: Yunanistan`ın problemlerini Türk Akımı çözmez

Schaeuble: Yunanistan`ın problemlerini Türk Akımı çözmez

Enerji Günlüğü - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Rusya ile doğalgaz anlaşmasının Yunanistan'ın ekonomik problemlerini çözmeyeceğini söyledi.Almanya...

Schaeuble: Yunanistan`ın problemlerini Türk Akımı çözmez

Enerji Günlüğü - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Rusya ile doğalgaz anlaşmasının Yunanistan'ın ekonomik problemlerini çözmeyeceğini söyledi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'ın Rusya ile doğal gaz boru hattı konusunda bir anlaşma imzalayacağı haberlerinden memnun olduğunu, ancak bu anlaşmanın nakit sıkıntısı içinde Yunanistan'ın ekonomik problemlerine çözüm olmayacağını savundu.

Yunanistan için mutlu olduğunu belirten Schaeuble, "Ancak böyle bir anlaşmanın Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki ortakları ile imzaladığı mutabakat zaptındaki taahhütlerini yerine getirmekte yaşadığı problemleri çözeceğini düşünmüyorum" dedi.

Yunanistan, Rus gazını Karadeniz'in altından ve Türkiye üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırına getirecek olan ve Türk Akım olarak adlandırılan boru hattı projesine katılmayı değerlendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler