1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ScottishPower müşterilerine sadece rüzgar elektriği satacak

ScottishPower müşterilerine sadece rüzgar elektriği satacak

ScottishPower, İskoçya ve Galler’deki müşterilerine yerel sabit fiyat tarifesi üzerinden tamamen rüzgar santrallerinden üretilen elektriği satacak.

ScottishPower müşterilerine sadece rüzgar elektriği satacak

Enerji Günlüğü - ScottishPower, İskoçya ve Galler’deki müşterilerine yerel sabit fiyat tarifesi üzerinden tamamen rüzgar santrallerinden üretilen elektriği satacak.

Enerji tedarikçisi ScottishPower, 17 Şubat 2020 tarihi itibariyle, tüm yerel sabit fiyat tarifeli müşterilerine İngiltere’deki rüzgar santrallerinden üretilen % 100 yeşil elektrik tedarik edileceğini duyurdu. İspanyol yardımcı programı Iberdrola'nın bir yan kuruluşu olan ve Orta ve Güney İskoçya, Merseyside, Kuzey Galler ve Cheshire ve Shropshire bölgelerinden elektrik dağıtım operatörü olan şirket, duyurusunu “Değişim Rüzgarına Katılın” sloganı ile yaptı.

Açıklamada, rüzgar santralleri tarafından üretilen elektriğin sadece ScottishPower yerli ve ticari müşterilerine satılacağı ve böylece şirket olarak yenilenebilir enerji üretimine yeniden yatırım yapabilecekleri kaydedildi. 

ScottishPower CEO’su Keith Anderson yaptığı açıklamada, müşterileri için daha temiz ve daha akıllı elektrik sağlamak için her iş günü 7 milyon sterlin üzerinde yatırım yaptıklarını ve halihazırda 1,5 milyon eve yetecek kadar yenilenebilir elektriği ürettiklerini belirterek, bu yeni yaklaşımın İngiltere'de sıfır emisyon hedefini nasıl hızlandıracakları konusunda nasıl yeni yollar bulduklarını gösterdiğini ifade etti. Anderson, “Tüketicilerin, tarifelerinin İngiltere yenilenebilir endüstrisini destekleme açısından ne kadar“ yeşil ”olduğunu anlamaları önemlidir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler