1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. SEDAŞ çalışanlarından doğaya 5 bin yıllık destek!

SEDAŞ çalışanlarından doğaya 5 bin yıllık destek!

Enerji Günlüğü - SEDAŞ çalışanları “Kapakları Atmayalım, Engelleri Aşalım” kampanyası ile doğada 5 bin yılda çözünen  kapakları...

SEDAŞ çalışanlarından doğaya 5 bin yıllık destek!

Enerji Günlüğü - SEDAŞ çalışanları “Kapakları Atmayalım, Engelleri Aşalım” kampanyası ile doğada 5 bin yılda çözünen  kapakları toplayarak yürüme engellileri de tekerlekli sandalyeye kavuşturuyor. 

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) Gönüllüleri’nin engelli bireyler için engelleri aşmak, çevre bilinci ve duyarlılığı yaratarak plastik kapakların geri dönüşümü ile topluma ve çevreye fayda sağlamak amaçlı sosyal sorumluluk projesi devam ediyor. “Kapakları Atmayalım, Engelleri Aşalım” başlıklı proje SEDAŞ’ın çalışanları, paydaşları ve hizmet satın aldığı kurumlarla koordineli şekilde yürütülüyor. 

OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ İLE İŞBİRLİĞİ

SEDAŞ, bu proje kapsamında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile işbirliği yapıyor. SEDAŞ çevre politikası gereği, “Çevre bilincini arttırmayı, çalışanlarına bu konularda eğitimler vermeyi, paydaşları ile iletişim kurmayı, çevre ile ilgili iyi uygulamaları paylaşmayı ve yaygınlaştırmayı, doğal kaynakları korumayı, faaliyetleri sırasında çevreyi kirletmemeyi” hedefliyor. 

PLASTİK ATIKLARIN ÖMRÜ 5 BİN YIL

Bugüne kadar paydaşların 30 bin kapak ile kampanyaya destek verdiği belirtildi. SEDAŞ Gönüllüleri adına yapılan konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Altı üstü bir kapak demeyin. Projemizle çevreyi korumanın ve doğayı plastik atıklarla kirletmemenin önemine dikkat çekiyoruz. Plastik atıkların doğada bozulmadan 5000 yıl kadar kaldığını biliyoruz. Bu kapakların geri dönüşümü ile engelli insanlarımızın tekerlekli sandalye ile özgürlüğünün sağlanacağına, doğanın kirletilmesinin önüne geçilmesinin, çevre bilincinin gelişmesiyle ve bu kampanyalara verilecek desteklerle sürdürülebileceğine inanıyoruz.” 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler