1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ`ın sayaç veri yönetim sistemi devrede

SEDAŞ`ın sayaç veri yönetim sistemi devrede

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), büyük tüketicilerin akaryakıt sayaçları için uzaktan okumayı sağlayan yeni sayaç veri yönetim...

SEDAŞ`ın sayaç veri yönetim sistemi devrede

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), büyük tüketicilerin akaryakıt sayaçları için uzaktan okumayı sağlayan yeni sayaç veri yönetim sistemini devreye aldı.

Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinin elektrik dağıtımını üstlenen SEDAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven yaptığı açıklamada, Şirket'in ticari sisteme entegrasyonunu da içeren yeni sayaç veri yönetim sistemini devreye aldığını belirtti. Güven'in verdiği bilgilere göre, SEDAŞ'ın yeni sayaç veri yönetimi sistemi, Şirket'in master projeleri içinde yer alan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) Projesine ait uygulama altyapısının geliştirilmesini ve enerji şirketi olarak SEDAŞ’ın ticari sisteme entegrasyonunu da içeriyor.

BİLGİ KALİTESİ ARTACAK

Bekir Sami Güven, kurulan sistem sayesinde SEDAŞ'ın Türkiye'deki yeni düzenlemeler çerçevesinde kalite koşullarına uyum sağlayabileceğini belirterek "Yasal düzenlemelerle uyumlu yeni sayaç veri yönetim sistemi, tüketilen enerji için tüm ölçüm süreçlerinin otomasyona bağlanmasını ve standardize edilmesini sağlayacak. Böylece bilginin kalitesi artırılırken, yönetim süreleri azaltılacak" dedi.

UZAKTAN ERİŞİM PORTALI

Yeni sayaç veri yönetimi sistemi, SEDAŞ'ın aydınlatma sayaçları ve serbest tüketicilerin tesislerinde yer alan 21 binden fazla elektrik sayacından alınan verinin elde edilmesi, depolanması ve bakımı konularında destek olacak. Bu sistem, farklı müşteriler için farklı tarife seçenekleri tanımlarken, ayrıca ölçüm verilerini de elde ediyor, segmentlere ayırıyor ve doğruluyor. Kurulan sistemde, veri analizlerini geliştirmek için görsel araçlar, raporlar ve SEDAŞ tüketicileri için uzaktan erişim sağlayan bir web portalı da yer alıyor.

YENİ DÜZENLEMELERE UYUM İMKANI

Sayaç Veri Yönetimi alanında Türkiye'deki yasal düzenlemeler çerçevesinde şirketlere belli niteliklerdeki ölçüm verilerini depolama, piyasa düzenleyici için raporlar üretme ve müşteri fatura işlemlerini gerçekleştirme yetkisi belirli bir süre için veriliyor. Bu kapsamda Sayaç Veri Yönetim Sistemi, SEDAŞ,'a yasal düzenlemelere uyum sağlama ve ayrıca son kullanıcıların tedarikçilerini seçmesine izin verecek serbest enerji piyasasına geçiş kriterlerini yerine getirme olanağı tanıyor.

YENİ SİSTEMİ INDRA KURDU

SEDAŞ'ın yeni sayaç veri yönetim sistemi Indra tarafından hayata geçirildi. Araştırma, geliştirme ve inovasyon açısından Avrupa'nın önde gelen şirketlerinden biri olarak tanınan Indra, 42 bin çalışanıyla 128 ülkede hizmet sunuyor. SEDAŞ ile Indra arasındaki sözleşme uyarınca, Indra, SEDAŞ için SAP platformunda uygulamakta olduğu yeni ERP sistemiyle SEDAŞ’ın finansal, lojistik ve insan kaynakları bilgilerinin tamamının entegre bir şekilde yönetilmesini de sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler