1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ'tan tüketiciye broşürlü bilgilendirme

SEDAŞ'tan tüketiciye broşürlü bilgilendirme

Enerji Günlüğü - SEDAŞ, kaçak enerjiyle mücadele kapsamında Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki yaklaşık 1,6 milyon abonesine kaçak elektrik...

SEDAŞ'tan tüketiciye broşürlü bilgilendirme

Enerji Günlüğü - SEDAŞ, kaçak enerjiyle mücadele kapsamında Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki yaklaşık 1,6 milyon abonesine kaçak elektrik bilgi broşürleri dağıtacak.

SEDAŞ, kaçak elektrik ile mücadelede yeni bir adım olarak hayata geçireceği “Kaçak Enerjiyle İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme” projesi kapsamında 1,6 milyon aboneye kaçak elektrik bilgi broşürleri dağıtacak.

Abonelere ulaştırılacak olan broşürlerde, elektrik satış sözleşmesi imzalamadan elektrik kullanılmaması, SEDAŞ tarafından kesilen elektriğin, SEDAŞ’ın bilgisi ve izni dışında bağlanmaması gerektiği gibi bilgiler yer alacak.

KESİLEN ELEKTRİĞİ SAKIN KENDİNİZ AÇMAYIN

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, elektrik fatura tahsilatının perakende satış şirketleriyle ilgili bir süreç olduğunu ve yasa gereği dağıtım şirketi olarak elektrik perakende satış şirketlerinden bildirilen, borçlu abone listelerine ait kesme ve açma işlemlerini takip etmek zorunda olduklarını belirtirken, “Borcunu ödemediği için elektriği kesilen bir kullanım yerinde, borç ödenmeden elektriğin kullanıcı tarafından tekrar bağlanarak kullanılması ile veya kendinden önceki kullanıcı tarafından tahliye edilen ve elektriği kesilen bir kullanım yerinde, yeni gelen kullanıcının aboneliği devir almadan elektriği kendi bağlayarak kullanması ya da borcu ödenmediği için perakende satış şirketi tarafından abonelik sözleşmesi feshedilen ve borçların tahsili için yasal takip başlatılan bir kullanım yerinde, aynı kullanıcının tekrar sözleşme imzalamaksızın elektriği bağlayarak kullanması hallerinde kaçak elektrik kullanımı gerçekleşiyor. Bu anlamda suç işlenmemesi, telafisi mümkün olmayacak kazaları da önlemek için tüketicilerimizi bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyor, konu ile ilgili kamuoyunda ve sektörümüzde farkındalık yaratmak istiyoruz.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler