1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Şehirlerde/Bölgelerde Akıllı ve Yeşil Dönüşüm tartışılacak

Şehirlerde/Bölgelerde Akıllı ve Yeşil Dönüşüm tartışılacak

Enerji Günlüğü - Hollanda Twente Üniversitesi Yenilik ve Yönetim Çalışmaları Enstitüsü (IGS) ile Avrupa Sürdürülebilir Enerji Yenilik Birliği (ESEIA)...

Şehirlerde/Bölgelerde Akıllı ve Yeşil Dönüşüm tartışılacak

Enerji Günlüğü - Hollanda Twente Üniversitesi Yenilik ve Yönetim Çalışmaları Enstitüsü (IGS) ile Avrupa Sürdürülebilir Enerji Yenilik Birliği (ESEIA) Şehirlerde/Bölgelerde Akıllı ve Yeşil Dönüşüm konusunu masaya yatıracak.

Hollanda Twente Üniversitesi Yenilik ve Yönetim Çalışmaları Enstitüsü (IGS) ile Avrupa Sürdürülebilir Enerji Yenilik Birliği (ESEIA) tarafından 24-25 Nisan 2014 tarihinde Hollanda’da “Şehirlerde/Bölgelerde Akıllı ve Yeşil Dönüşüm” adlı Konferans düzenlenecek.

Konferans şehirlerde ve bölgelerde akıllı ve yeşil yenilikler için seçenekleri ve stratejileri tartışmak için uzmanları, akademisyenleri ve uygulayıcıları bir araya getirecek. Konferansın amacı bilimsel araştırma ve pratik uygulamaların bağlantısını kurarak, bölge ve şehirlerde akıllı ve yeşil yenilikler temelinde geçiş stratejilerini karşılaştırıp değerlendirmek.

Akıllı ve yeşil enerji AB’nin 2020 hedefleri için bir numaralı sorun. Çeşitli enerji senaryolarında (AB 2050 yol haritası, Shell 2006, IEA 2012a ve b senaryoları) bir paradigma değişikliğine ihtiyaç var. Konferansın bu ihtiyaca cevap araması amaçlanıyor.

Uluslar arası Eneri Ajansı (IEA)nın enerji teknoloji perspektifine göre, enerji teknolojilerinin etkileşiminden bu yana enerji politikasının tüm enerji sisteminde yoğunlaşması gerekiyor. Sistem perspektifi değişikliği ihtiyacı aynı zamanda akademik makalelerde de vurgulanıyor. Geçiş yönetimi yaklaşımı Hollanda’da 2000-2008 yılları arasında yoğun bir şekilde gerçekleştirildi. İngiltere ve Finlandiya gibi diğer ülkeler de bu perspektifi benimsiyorlar.

Konferansa katılım ücreti konferans boyunca çay, kahve, 2 öğle ve bir akşam yemeği dahil olmak üzere 125 Euro. Katılımcıların belgelerini 14 Nisan 2014 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Konferans programı ise yakında açıklanacak.

Konferans hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler KONFERANS SEKRETERLİĞİ Marcia Clifford Institute for Innovation and Governance Studies (IGS) P.O. Box 217, 7500 AEEnschede, The Netherlands adresini, +31-53-4893423 telefon numarasını [email protected] internet adresini kullanabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler