1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Şekerbank`tan güneşe 50 milyonluk yatırım

Şekerbank`tan güneşe 50 milyonluk yatırım

Enerji Günlüğü - Şekerbank, konut ve iş yerlerinin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayabilmek için 2017 sonuna kadar 50 milyon TL'lik finansman...

Şekerbank`tan güneşe 50 milyonluk yatırım

Enerji Günlüğü - Şekerbank, konut ve iş yerlerinin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayabilmek için 2017 sonuna kadar 50 milyon TL'lik finansman desteği sağlayacak.

Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında, Baymak ile yaptıkları iş birliği kapsamında konut ve iş yerlerinin güneş enerjisinden elektrik üretebilmesi için 2017 sonuna kadar 50 milyon TL'lik finansman desteği sağlayacaklarını açıklamada.

Enerji tasarrufu ve enerji verimliliği konusundaki projeleri destekleme kararı aldıklarını belirten Ertürk, "Türkiye'nin enerji harcaması şu anda toplam 75 milyar dolar. Bunun 55 milyar dolarlık kısmını ithal ediyoruz. Şu andaki cari açığımız da 44 milyar. Son verilere göre enerji ithalatımızı dışarıda bıraktığımız zaman cari açığımız olmuyor. Hatta ocak ayında petrol fiyatları daha aşağıda olduğu zaman enerji ithalatı dışında cari açığımız fazla da vermişti.

Şu anda dışarıya harcadığımız 100 doların 23 doları enerjiye gidiyor. Bunu ne kadar azaltırsak ekonomi o kadar sağlam temellere oturacak. Biz bunu azaltmak için 2009 yılında bireysel amaçlı olarak EkoKredi ürünümüzle yola çıkmıştık. Geldiğimiz noktada bu ürünümüzle KOBİ'leri ve büyük yatırımları da destekleyebiliyoruz. İş yalıtımdan başlamıştı ama şu anda güneş enerjisini konuşuyoruz. EkoKredi finansman modelimizi birçok alanda kullanır hale geldik." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler