1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sendika üyesi enerji istasyonlarına kolaylık

Sendika üyesi enerji istasyonlarına kolaylık

Enerji Günlüğü - Enerji ikmal istasyonlarının Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak için yaptıkları başvurularda, işveren sendikası üyeliği avantaj...

Sendika üyesi enerji istasyonlarına kolaylık

Enerji Günlüğü - Enerji ikmal istasyonlarının Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak için yaptıkları başvurularda, işveren sendikası üyeliği avantaj sağlayacak.

Enerji dağıtım sektöründe bir ilk. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yaptığı başvurudan sonuç aldı. Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 03 Ağustos 2017 tarihli ve 63089 sayılı olur ile yürürlüğe giren yönergesiyle, ilgili maddenin (d) bendinde yer alan “istenen belgeler” kısmına “Söz konusu işletmelerin kayıtlı olduğu sendikalardan” ifadesi eklendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, istasyonların resmi işlemlerinde EPGİS belgesini referans kabul etmesi, sektörde bir ilk anlamına geliyor. Bu kararla Bakanlık ilk kez, işveren sendikası üyelik belgesini, resmi işlemlerde referans kabul etmiş oluyor.

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sendika olarak bir ilke imza attıklarını belirterek “Başvurumuzla atılan bu adım, sadece EPGİS’in değil, diğer sektör sendikalarının üyeliklerinin de devlet nezdinde referans kabul edilmesini sağladı. Önümüzdeki dönemde inşallah diğer kamu kurumlarında da üyelik belgemiz kabul görmeye başlayacaktır” dedi.

Aktaş, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi’ni henüz almayan istasyonların ya da yeni kurulan şirketlerin sektörel muhatabının artık EPGİS olacağını belirterek, “Bu gelişme, sendikamızın temel hedefi olan enerji sektörünün ‘Oda’sını oluşturma yönünde atılmış çok önemli bir adımdır” diye konuştu.

“UZLAŞTIRMA” SENDİKASI, ÖTV EŞİTLEMESİ

Bu yılın Şubat ayında resmen kurulan EPGİS, akaryakıt bayileri ile ana dağıtıcılar arasındaki sorunları, mahkemeye gitmeden, kendi bünyesinde oluşturduğu Uzlaştırma Komisyonu ile çözerek önemli bir yeniliğe imza atmıştı. EPGİS’in daha önce LPG’deki vergi farklılıkları nedeniyle yaşanan vergi kaçağının ve sağlıksız fiyat oluşumunun önüne geçilmesi için yaptığı çalışmalar da sonuç vermiş ve otogaz ve dökmegazdan alınan ÖTV Ağustos ayı başı itibariyle eşitlenmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler