1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Serbest tüketici sayısı azaldı

Serbest tüketici sayısı azaldı

Enerji Günlüğü - Türkiye'deki serbest elektrik tüketicisi sayısı 15 aylık bir aradan sonra ilk gezi gerileme gösterdi. Serbest tüketici sayısı 918 bin,...

Serbest tüketici sayısı azaldı

Enerji Günlüğü - Türkiye'deki serbest elektrik tüketicisi sayısı 15 aylık bir aradan sonra ilk gezi gerileme gösterdi. Serbest tüketici sayısı 918 bin, sayaç sayısı 1 milon 100 bin oldu.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin verilerine göre, Temmuz ayı sonu itibariyle Türkiye'deki serbest elektrik tüketicisi sayısı 918 bin 468 olarak belirlendi. Bu rakam, bir önceki aya göre 66 bin adetlik bir azalmaya işaret ediyor. Serbest tüketici sayaçlarının sayısı da Temmuz ayında 66 bine yakın bir azalış gösterdi ve 1 milon 100 bin 293 adet oldu.

Serbest elektrik tüketici sayıları 15 aylık bir aradan sonra ilk kez azalıyor. Serbest tüketici ve sayaç sayıları, Nisan 2013 tarihinden bu yana sürekli bir yükseliş grafiği izlemişti. Bu artışta, serbest tüketici limitinin azalması ile özel sektör tedarikçi firmaların rekabetçi fiyatlarla piyasaya girmeleri etkli olmuştu. 

İlkyaz YENİDOĞAN

Önceki ve Sonraki Haberler