Adıyaman’da iki güneş enerjisi santrali kurulacak

T.C Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı, Adıyaman’da 5 MW ve 4 MW gücünde 2 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurup işletecek.

Enerji Günlüğü - T.C Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı, Adıyaman’da 5 MW ve 4 MW gücünde 2 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurup işletecek.

T.C Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi amacıyla Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Kayacık Köyü’nde yaklaşık 163 bin m2’lik alanda 5 MW ve 4 MW gücünde 2 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.

41,3 milyon lira değerindeki proje kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından T.C Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığına güneş enerji santrali yapılmak üzere tahsis edilmiş olan sahalarda kurulacak elektrik üretim sistemi ile mevcut şebeke sistemine bağlantı yapılıp, elektrik enerjisi doğrudan şebeke sistemine iletilecek. 

Kurulması planlanan 5 MWe Güneş Enerji Santralinde, 18.000 adet Güneş Paneli ve elektrik enerjisini doğru akımdan alternatif akıma çeviren 50 kw gücünde toplam 40 adet inverter kullanılacak. 4 MWe Güneş Enerji Santralinde, 14.400 adet güneş paneli ve 50 kw gücünde toplam 80 adet inverter kullanılacak. 

Enerji Günlüğü