Akın GES, Uşak’ta depolamalı güneş santrali kuracak

Akın GES Elektrik, Uşak’ta 17,6 MWe kurulu gücünde Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Enerji Günlüğü - Akın GES Elektrik Üretim A.Ş.tarafından Uşak İli, Banaz İlçesi, Yenice ve Düzkışla Köyleri sınırları içerisinde, toplam kurulu gücü 21,6 MWm/ 17,6 MWe olan Güneş Enerji Santrali (GES) ve toplam kurulu gücü 17,6 MWe / 17,6 MWh olan Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Proje kapsamında toplam 27,05 hektarlık alanda kurulacak güneş enerji santralinde her bir panelin gücü 600 Wp olacak şekilde 36.000 adet panel kullanılacak. Ayrıca alanın 120 m2’lik kısmında lityum-iyon teknolojili elektrik depolama tesisi de kurulacak.

Projenin işletme aşamasında tam kapasite ile üretilecek olan 21,6 MWm enerji; santral içi: 8 adet 2200kWe gücünde, Enterconnecte bağlantısı için 4 adet 5500 kVA sah p trafo merkezine aktarıldıktan sonra 16 km uzunluğundaki 34,5 kV Enerji İletim Hatları vasıtası ile Banaz TM'ye bağlanacak veya elektrik depolama tesisinde depolanacak.

Projenin inşaat aşamasının yaklaşık 6 ay sürmesi planlanmakta olup, 50 personel çalışacak. Projenin işletme aşamasında ise 4 personelin çalışması planlanıyor.

Enerji Günlüğü