Aksa, Kırşehir Alıç Depolamalı GES’te elektrik üretimine başladı

Aksa Enerji’nin Kırşehir’de hayata geçirdiği Alıç Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (GES), 48,17 MW kurulu güç ve 48,17 MWs depolama kapasitesiyle ticari üretime başladı. 

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, yenilenebilir enerji yatırımlarına Kırşehir’de yeni bir halka ekledi. Kırşehir ilinde yer alan Alıç Depolamalı GES, 48,17 MW kurulu güç ve 48,17 MWs depolama kapasitesiyle ticari işletmeye alındı. 

Alıç Depolamalı GES’te üretilecek elektriğin 2027 yıl başından itibaren 10 yıllık YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması) garantisine dayalı satış modeli kapsamında değerlendirilmesi planlanıyor.

“YATIRIM PROGRAMIMIZIN ÖNEMLİ BİR ADIMI”

Aksa Enerji CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Naci Ağbal, yatırımla ilgili değerlendirmesinde, ““Türkiye’nin enerji geleceğinin; kaynak çeşitliliği güçlü ve arz güvenliğini destekleyen sürdürülebilir bir üretim yapısı üzerine kurulması gerektiğine inanıyoruz. Depolama teknolojilerini de yenilenebilir enerjinin potansiyelini büyüten ve enerji dönüşümüne hız kazandıran stratejik bir altyapı alanı olarak görüyoruz.

Alıç Depolamalı GES’in ticari üretime başlaması da bu alanda yaklaşık 1.000 MW kurulu güce dayalı yatırım programımızın önemli bir adımı. Devam eden projelerimiz tamamlandığında yenilenebilir enerjinin üretim portföyümüzdeki ağırlığını yaklaşık %20’ye yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.