Alarko Karakuz HES’te güneş santrali kuracak

Altek Alarko Elektrik, Adana’da işletmekte olduğu 76 MW kapasiteli Karakuz HES sahasında 2,25 MW’lik güneş enerjisi santrali kuracak.

Enerji Günlüğü - Altek Alarko Elektrik, Adana’da işletmekte olduğu 76 MW kapasiteli Karakuz HES sahasında 2,25 MW’lik güneş enerjisi santrali kuracak.

Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret A.Ş. tarafından, Adana ili, Karaisalı ilçesinde işletilmekte olan MW kapasiteli Karakuz Hidroelektrik Santrali’nin (HES) şalt sahasında yardımcı kaynak olarak kurulu gücü 2,25 MW olan güneş enerjisi santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin maliyeti 15 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Güneş enerjisi santrali yaklaşık 42 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak ve 6.916 adet panel kullanılacak. Santralde yılda toplam 5.079 MWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik mevcut hat ile Ulusal Enerji Dağıtım Sistemine verilecek.

Adana ilinin Pozantı ve Karaisalı ilçe sınırları içinde bulunan Körkün Çayı'nın üzerinde kurulu olan Karakuz Barajı ve Hidroelektrik Santrali, yılda 276 GWh elektrik üretiyor.

Enerji Günlüğü