Antalya OSB çatı GES'lere uygun finansman buldu

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrika çatı ve cephesine güneş santrnali kurmak isteyen işletmelere Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından özel finansman paketi geliştirildi. 

Enerji Günlüğü - Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrika çatı ve cephesine güneş santrnali kurmak isteyen işletmelere Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından özel finansman paketi geliştirildi. 

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, sanayicilerin ortak sorunlarından biri olan enerji maliyetlerinin düşürülmesi için fabrika çatı ve cephelerine güneş enerji sistemi kurulmasını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bahar, bu kapsamda, söz konusu yatırımların uygun şartlarda finansmanını sağlamak amacıyla Bölge Yönetimi olarak Kuveyt Türk Katılım Bankası ile bir protokol imzaladıklarını açıkladı.  

ÇATILARA ÖZGÜRLÜK PROJESİ

İmzaladıkları protokol ile çatıların özgürleşmesinin önündeki büyük bir engelin kaldırıldığını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Çatılara Özgürlük adını verdiğimiz, ülkemizin enerji alanındaki dışa bağımlılığını büyük ölçüde azaltacak bu proje, imzaladığımız protokol ile uygulanabilir hale geldi. Artık uygun bulunması halinde Kuveyt Türk, çatı GES kurulumları için Antalya OSB sanayicilerine fon desteği sağlayacak. Ülkemize ve Türk sanayi sektörüne hayırlı olsun” dedi. 

DAHA FAZLA ŞİRKETE DESTEK

Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz da, güneş enerjisinden faydalanmak isteyen şirketlerin yanında yer alarak onlara destek olduklarını söyledi. Deliporaz, "Antalya Organize Sanayi Bölgesi ile yaptığımız iş birliği sayesinde bu alanda verdiğimiz desteklerin çok daha fazla şirkete ulaşacak olması oldukça sevindirici” diye konuştu. 

PROTOKOLE OSB'DE İMZA ATILDI

Kuveyt Türk ile Antalya OSB arasındaki Protokolün imza töreni, OSB İdari Hizmet Binasında gerçekleşti. Törene Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Bölge Yönetim Kurulu Üyeleri, Kuveyt Türk Bankası Antalya Bölge Müdürü Abdullah Öztürk, Antalya Bölge Koordinasyon ekibinden Mustafa Çif ve Aspendos Şube Müdürü Ali Kumtepeli katıldı.