Are Enerji, Antalya'daki GES'i Elmalı yerine Korkuteli’nde kuracak

Antalya’nın Elmalı ilçesi sınırları içinde kurulması planlanan 50 MW kurulu gücündeki Are Antalya Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES), yapılan yer değişikliği ile Korkuteli ilçe sınırları içinde kurulacak. 

Enerji Günlüğü - Are Enerji, yaklaşık 660 milyon lira yatırımla Antalya’da 50 MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerji santrali kurup işletecek. 

Antalya ili, Elmalı ilçesi, İlyağı ve Duraliler Yaylası Mahalleleri sınırları içinde kurulması planlanan 49,9 MW kurulu gücünde Are Antalya Depolamalı Güneş Enerji Santrali’nde (DGES) yer değişikliği planlanıyor. Değişiklik, Antalya Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün mera vasıflı saha için tahsis amacının değiştirilmesinin uygun olmayacağına yönelik kararına istinaden alındı. Bu nedenle Are Elektrik Üretim Tic. Ve San. AŞ, santral yerini Antalya ili Korkuteli İlçesi Beğiş Mahallesi olarak yeniden projelendirdi. 

Yaklaşık 660 milyon lira yatırımla hayata geçirilmesi tahmin edilen proje kapsamında 75 hektarlık alanda, toplam gücü 50 MWm / 49,9 MWe GES ve 49,9 MWh depolama tesisi kurulacak. Projenin inşaat süresinin 18 ay sürmesi ve ekonomik ömrünün 49 yıl olacağı öngörülüyor. Santralde üretilen elektrik ulusal elektrik şebekesine verilecek. Arzın fazla olduğu dönemlerde de enerji depolama tesisinde depolanacak.

Enerji Günlüğü