Berit Enerji Kahramanmaraş’ta depolamalı GES kuracak

Berit Enerji, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 10 MW kurulu gücünde  Göynük Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Enerji Günlüğü -Berit Enerji Tarım ve Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş. tarafından Kahramanmaraş İli, Pazarcık İlçesi, Göynük Mahallesi sınırları içinde yaklaşık 129 bin m2’lik alanda; kurulu gücü 14,859 MWm/10 MWe ve depolama gücü: 10 MWe/MWh olan Göynük Depolamalı Güneş Enerji Santralinin kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 489 milyon TL değerindeki proje ile fotovoltaik paneller kullanılarak elektrik enerjisi üretilecek. Proje kapsamında kurulacak toplam ünite sayısı 27.264 adet ve ünitelerin her birinin kurulu gücü 545 Wp olacak. Elektrik enerjisi üretimine ilave olarak lityum iyon pil teknolojisi ile 10 MWe/MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi kurulacak. projenin inşaat aşamasında 15 kişi işletme aşamasında ise 6 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 

Üretilen elektrik gerektiğinde 154 kV gerilim ile en yakın elektrik nakil hattına iletilecek veya daha sonra kullanmak, yerel ve ulusal şebekeye enerji aktarımı için kontrolün sağlanması için lityum iyon pillerde depolamak maksadı ile enerji depolama tesisine iletilecek. 

Enerji Günlüğü