Duru Bulgur üretimde güneş elektriği kullanmaya başladı

Duru Bulgur, bulgur ve bakliyat tesislerinin çatılarına yerleştirdiği 8 bin güneş enerjisi paneli ile üretim için ihtiyaç duyguduğu elektriğin %30’unu güneşten karşılıyor.

Enerji Günlüğü - Duru Bulgur, bulgur ve bakliyat tesislerinin çatılarına yerleştirdiği 8 bin güneş enerjisi paneli ile üretim için ihtiyaç duyguduğu elektriğin %30’unu güneşten karşılıyor.

Duru Bulgur, çevre dostu güneş enerjisi paneli yatırımını tamamladı. Bulgur ve bakliyat tesislerinin çatılarına 8 bin güneş enerjisi paneli yerleştiren Duru Bulgur, yıllık 3 milyon 500 bin kWh elektrik üretmeye başladı. Üretim tesislerindeki enerji ihtiyacının yüzde 30’nu karşılayacak proje için yaklaşık 10 milyon TL yatırım yapıldı. 

YILDA 2 BİN 475 TON CO2 SALIMI AZALTILACAK 

Şirket bu yatırımla , yıllık 1 milyon 600 bin TL enerji tasarrufu sağlarken,  2 bin 475 ton karbondioksit salımını azaltarak çevreye katkıda bulunacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, tükettikleri enerjinin tamamını yenilenebilir enerji ile karşılamayı hedeflediklerini belirterek, “Duru Bulgur olarak, 2020 yılında başladığımız güneş enerjisi yatırımını tamamladık. Bu yatırımla 2 bin 475 ton karbondioksit gazı salımının önüne geçerek, çevreye katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu miktar 535 aracın karbondioksit salımına, 1 milyon 52 bin litre benzinin karbondioksit salımına ve yine 1 milyon 227 bin kilogram yanan kömürden çıkan karbondioksit salımına eşit” ifadesini kullandı.