EkoRE güneşte hedef büyüttü

Enerji Günlüğü – Yerli güneş enerjisi şirketi EkoRE, orta ve uzun vadede 1 GW'lik wafer, hücre ve modül entegre tesisini kurmayı hedefliyor. SOLAR...

Enerji Günlüğü – Yerli güneş enerjisi şirketi EkoRE, orta ve uzun vadede 1 GW'lik wafer, hücre ve modül entegre tesisini kurmayı hedefliyor. 

SOLAR TR2016 Konferansı'nın ''AR-GE ve İnovasyona Özel Sektörün Bakışı'' konulu son oturumunda konuşan EkoRE Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Süzer, ''Orta ve uzun vadedeki hedefimiz; 1 GW'lik wafer, hücre ve modül entegre tesisini kurmak.  Özel Ar-Ge birimi kurarak, imalatta en ileri teknolojiyi kullanıp modül verimliliğinde dünyanın en iyi markaları arasına girmek.  Esnek paneller veya hibrit paneller gibi farklı  ürünler geliştirmek.  Wafer, hücre ve modül üretimlerin yanına, slikon ve ingot üretimini de dahil ederek bütün üretim sürecini gerçekleştirebiliyor olmak. EkoRE marka panellerimizi bütün dünyaya ihraç etmek.'' dedi.

Süzer, kısa dönemde de 600 MW'lık wafer, hücre ve modül entegre tesisini kurmayı, EkoRE marka panellerini Doğu Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu gibi yakın bölgelere satışına başlamayı hedeflediklerini belirtti. 

HEDEFİMİZ, DÜNYADA LİDER OLMAK

Üretime wafer, hücre ve modül süreçlerinden başlayacaklarını söyleyen Süzer, uzun vadede İngot ve Silisyum üretimini eklemek istediklerini belirtti.

Süzer, ''Modüler büyüyeceğiz. Yüzde yüz yerli paneli üretmek ve tüm dünyaya bunları ihraç etmek istiyoruz. Yenilenebilir enerji alanında sadece Türkiye'de değil dünyada da lider firmalardan biri olmak istiyoruz.  Türkiye'de gerçek anlamda dünya markası çıkarmanın zamanı geldi'' dedi.

STRATEJİK ARAŞTIRMA AJANDALARI OLUŞTURULMALI

Bereket Enerji GES Grubu Koordinatörü Zafer Arıkan da fotovoltaik sektörünün kendisini kanıtladığını, ancak enerji yönetimi ve depolanması konusunun çok daha fazla önem arz ettiğini söyledi.

Ülkenin imkan ve kabiliyetleri dikkate alınarak stratejik araştırma ajandalarının oluşturulmasının önemini vurgulayan Arıkan, şunları kaydetti:

''Bu çalışmaların AR-GE çalışmaları ile kesişme noktaları bulunup birbirleri ile mutlaka ilişkileri sağlanmalı. Çalışmalar enerji politikaları ile uyumlu olmalı. Yenilenebilir enerjinin mutlaka desteklenmesi, yeni ARGE kurumlarının, ARGE merkezlerinin, ARGE şirketlerinin cesaretlendirilmesi uygun olacaktır. Dünyayı, tüm canlıları, sistemleri ve toplumlarıyla bir bütün olarak görmeden, başta enerji olmak üzere hiç bir sorunu kalıcı olarak çözemeyeceğimizi anlamalıyız.

Fatma METİN – Enerji Günlüğü