EkoRE: İhtiyaç azalınca faiz desteğinden feragat ettik

EkoRE, Niğde’de kuracağı entegre güneş paneli (PV) tesisi için devletten alacağı faiz desteğinden, kredi kullanımı azaldığı için kendi isteğiyle vazgeçtiğini açıkladı.

Enerji Günlüğü - EkoRE, Niğde’de kuracağı entegre güneş paneli (PV) tesisi için devletten alacağı faiz desteğinden, kredi kullanımı azaldığı için kendi isteğiyle vazgeçtiğini açıkladı. 

EkoRE yetkilileri, Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kuracağı entegre güneş paneli (PV) üretim tesisine verilen faiz desteğinin neden 350 milyon liradan 200 milyon liraya düşürüldüğünü Enerji Günlüğü’ne değerlendirdi. 

Şirket CEO’su Serhan Süzer, ortaklık görüşmeleri yürüttükleri uluslararası yatırımcıların dahil olmasıyla, projeyi çok daha az bir borçlanmayla hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Kredinin, kullanmalarına gerek kalmayacak kısmı için faiz desteğine de gerek kalmayacağına işaret eden Süzer, bu yüzden faiz desteğinden tamamen kendi istekleriyle feragat ettiklerini vurguladı. 

EkoRE’den yapılan açıklama şöyle: 

“Niğde Bor OSB’de gerçekleştireceğimiz entegre güneş paneli (PV) üretim projemiz için görüştüğümüz uluslararası yatırımcıların dahil olmasıyla çok daha az bir borçlanmayla projemizi hayata geçirmeyi planlamaktayız. Bu sebeple kullanma ihtiyacımızın olmayacağı banka kredisi faiz desteğinden tamamen kendi talebimizle feragat etmiş durumdayız. Her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da iç ve dış olumsuzluklarla mücadele eden devletimize elimizden geldiği ölçüde destek vermenin boynumuzun borcu olduğunun bilincindeyiz ve bu yolda devam etme kararlılığındayız. Üretim tesisimizin finansal sürdürülebilirliğini sağlayabilmek, paydaşlarımıza azami karlılık oranlarıyla fayda sağlamak için aldığımız nihai karar, borçlanma oranlarının mümkün olan en asgari düzeyde tutulmasını gerektirmektedir.

Bir milli güvenlik meselesi olarak gördüğümüz enerji bağımsızlığı ve sürdürülebilir yapıdaki işletme modellerinin hayata geçirilmesini temel prensip olarak kabul etmekteyiz. Enerji bağımsızlığı için %100 yerli güneş paneli üretme hedefiyle çıktığımız ve emin adımlarla devam ettiğimiz bu yolda projemizin sağlam temeller üzerine oturmasını ülke olarak ekonomik bağımsızlığımızın önemli ve vazgeçilmez bir bileşeni olarak görmekteyiz. Şirket olarak vizyon ve misyonumuzun T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından da görülüp olumlu karşılanması bizi ayrıca mutlu etmiştir.

Firmamız dün olduğu gibi bugün de ülke gerçeklerinin farkında ve hassasiyetinde olup yenilenebilir enerji sektöründe yarının temellerini inşa etmek için elinden gelen gayreti ve kararlılığı gösterme iradesini ortaya koymaktadır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”