Eriş Şeker Fabrikasına 1.5 milyar liralık güneş santrali

Alfa Solar Enerji'nin yüzde 51 payla pilot ortağı olduğu adi ortaklık, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (TÜRKŞEKER) ait Eriş Şeker Fabrikası için açılan Güneş Enerji Santrali (GES) kurulum ihalesini 1 milyar 543 milyon 633 bin 728 TL bedelle kazandı.

Enerji Günlüğü- Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ , pilot ortağı olduğu girişimin Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TÜRKŞEKER) tarafından düzenlenen Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulum ihalesini kazandığını duyurdu. Eriş Şeker Fabrikası'na Enerji Performans Sözleşmesiyle kurulacak santral için yapılan ihalenin sözleşmesi, 1 milyar 543 milyon 633 bin 728 Türk Lirası bedelle 06.10.2025 tarihinde imzalandı. 

ORTAKLIK YAPISI BELİRLENDİ

Proje için 31.07.2025 tarihinde bir adi ortaklık kurulmasına karar verilmişti. Bu ortaklıkta Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 51, TG Enerji Müh. San. ve Tic. Ltd. Şti. yüzde 39 ve Saze Konaklama ve Restoran Hiz. İnşaat Enerji Turizm Dağıtım Tic. Ltd. Şti. yüzde 10 paya sahip. İhale için oluşturulan ortaklıkta pilot ortak olarak Alfa Solar Enerji belirlendi. 

SÖZLEŞME SÜRESİ 14 YIL

Eriş Şeker Fabrikası'na kurulacak olan Güneş Enerjisi Santrali'nin gücü 20 MWe/25.344 MWp olacak. Projeye ilişkin toplam sözleşme süresi 14 yıl olarak açıklandı. Bu sürenin ilk bir yılı ise projenin uygulama süresi olarak kullanılacak. Şirket, daha önce sözleşme sürecinin tamamlanmaması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği kapsamında açıklamayı erteleme kararı almıştı.