Ezinç güneş elektriğinde payını artırmak istiyor

Enerji Günlüğü - Termal güneş sistemlerinde dünya üçüncüsü olan Kayseri merkezli Ezinç Grubu, fotovoltaik güneş panellerinde de pazar payını artırmayı...

Enerji Günlüğü - Termal güneş sistemlerinde dünya üçüncüsü olan Kayseri merkezli Ezinç Grubu, fotovoltaik güneş panellerinde de pazar payını artırmayı hedefliyor.

Ezinç Metal Sanayi Genel Müdürü Mahmut Ezinç, imalat ve satışın yanı sıra danışmanlık ve proje hizmetleriyle termal ve fotovoltaik güneş enerji sektörünün gelişimine katkı sağladıklarını söyledi. DÜNYA'nın haberine göre 2004 yılında fotovoltaik sistemleri de ürün ve hizmet gamına eklediklerini belirten Mahmut Ezinç, "Güneş enerji sektöründeki alanımızı genişlettik. Şu anda ise fotovoltaik sistemler konusunda, kendi panel ve sistemlerimizin satışının yanında anahtar teslim projeleri de geliştirip, uygulamasını yapıyoruz" dedi.

Ezinzç tesislerinde 90 farklı tip güneş kollektörü ve 80 farklı tip sıcak su tankı üretildiğini belirten Mahmut Ezinç, "Ürünlerimizi 95 ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye’de 950 bayi ile satış hizmeti veriyoruz. Güneşten elektrik üreten sistemler konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. 1 MW kurulu gücü olan fotovoltaik sistemlerden yılda ortalama bin 650 MWh elektrik enerjisi üretiliyor. Bu oran 990 ton/yıl karbon salımını engelliyor" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde termal ve yüksek verimli ürünlerle pazar payılarını artırmayı hedeflediklerini fılfhfı Ezinç Metal Sanayi Genel Müdürü Mahmut Ezinç şöyle dedi:

"İlk hedef olarak bayilerimizin tüm ürün ihtiyaçlarını karşılayarak, mevcut bayilerimizi münhasır bayilikler haline getirmeyi planlıyoruz. Fotovoltaik sistemlerde ise hızla gelişen pazardaki payımızı artırmak istiyoruz."

Güneş enerjisi alanında 1983 yılından beri faaliyet gösteren Ezinç Metal Sanayi, Kayseri OSB’de 26 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyor. Güneş kollektörü üretiminde Türkiye’de pazara liderlik eden firma, bu alanda global pazarın üçüncü büyük oyuncusu.