First Solar Güney`de 19 MW`lık üç GES kuracak

Enerji Günlüğü - First Solar, Muğla, Burdur ve Urfa şehirlerinde yapılacak olan 19 MW birleşik kapasitesi olan üç güneş enerjisi santrali kuracak.Amerikan...

Enerji Günlüğü - First Solar, Muğla, Burdur ve Urfa şehirlerinde yapılacak olan 19 MW birleşik kapasitesi olan üç güneş enerjisi santrali kuracak.

Amerikan güneş paneli üreticisi First Solar bir açıklama yaparak, Türkiye’nin güneyinde şebeke ölçeğinde planlanan üç adet fotovoltaik (PV), güneş enerjisi santrali projesi için bağlantı haklarını kazandığını açıkladı.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) programının bir parçası olarak Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından gerçekleştirilen ihalenin sonunda First Solar, Muğla, Burdur ve Urfa şehirlerinde yapılacak olan 19 MW birleşik kapasitesi olan üç proje için bağlantı haklarını kazandı.

Projeler tamamlandığında, santraller yıllık yaklaşık olarak 31.5 milyon kilovat saat elektrik üretecek olup, bu rakam ortalama 14,000 evin elektrik ihtiyacını karşılamaya yetecek.

Üç projenin tümünde güç, First Solar’ın geliştirilmiş modül teknolojisi tarafından sağlanacak.

First Solar’ın Avrupa Başkan Yardımcısı Chirstopher Burghardt, konu ile ilgili olarak “Türk pazarına 12 aydan kısa bir süre önce, Avrupa’nın gerçek anlamda ilk sürüdürebilir fotovoltaik pazarına dönüşebilme potansiyeline olan güçlü inancımızla girdik. Bu bağlantı haklarını kazanma konusundaki başarımız, konumumuzun doğruluğunu kanıtlar nitelikte olup, hem ülkeye hem de yenilenebilir enerjiye ilişkin yasal çerçevenin gücüne olan güvenimizi pekiştirmektedir. Türkiye’deki başarımızı geliştirmeyi ve ülkenin enerji güvenliği azmine katkıda bulunmayı büyük bir heyecan ile bekliyoruz,” açıklamalarında bulundu.