GENSED güvenli çatı kurulumları için sertifika verecek

GENSED Başkan Yardımcısı Tolga Özdemir, güneşte standartlara ve güvenlik kurallarına uygun çatı kurulumları için eğitim verip sertifika vereceklerini söyledi.

Enerji Günlüğü - GENSED Başkan Yardımcısı Tolga Özdemir, güneşte standartlara ve güvenlik kurallarına uygun çatı kurulumları için eğitim verip sertifika vereceklerini söyledi.

GENSED Başkan Yardımcısı Tolga Özdemir, Türkiye güneş sektörünün çatılarla yeni tanışacağına ve çatıların tehlikesinin çok fazla olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “Çatıların tehlikesi çok fazla. Burada kurulum ve güvenlik standartları çok önemli. Biz dernek olarak sektörde bir otorite olmak durumundayız. Ve bunu da daha fazla online eğitim programlarıyla yapacağız. Üniversitelerle şu anda konuşuyoruz ve belli bir yere geldik. Yurtdışından da çok doğru bir altyapısını kullandırabilen bir kurumla görüştük. Biz sektörde kurulumcuları standartlara ve güvenlik kurallarına uymak anlamında eğiteceğiz ve sertifikalandırılmalarını sağlayacağız. Ve böylelikle daha sağlıklı çatılar olacak” dedi.

Ayrıca Dernek olarak bir çatı komisyonları bulunduğunu da kaydeden Özdemir, “Bu daha çok mevzuat tarafında sektörün çıkarlarını gözeterek hükümeti daha iyi yönlendirmek ve desteklemek anlamında kuruldu. Biraz içinde aslında standartlar da değerlendirildi. Etki edebildiğimiz kadar etmeye çalıştık” açıklamasını yaptı. 

SOLARİSTANBUL+ FUARI ORGANİZE EDİYORUZ

Özdemir asıl çatı kurulumlarının bundan sonra başlayacağını belirterek, tüm solar çözümlerini içeren bir organizasyon için hazırlık çalışmaları yürüttükleri bilgisini paylaştı. Özdemir, “Hollanda da solar çözümleri idi katıldığım fuarın adı. Panel yok çözümler var. EV şarj ünitelerinden tutun da depolamaya kadar çözümlerle donatılmış. Çatı kurulumu için bir çatı yapmışlar ve hangi ekip standartlara uygun bir şekilde daha hızlı panel kuracak diye bir yarışma düzenlemişler. Solarİstanbul+ diye sektörün sivil toplum örgütlerinin desteklediği çözüm odaklı bir fuar organizasyonu yaptık. Burada özellikle çözüm odaklı bir fuar tertip edeceğiz. Sektörün gelişimine uygun olarak daha çok çatı çözümleriyle dolu olacak diye düşünüyorum. Organizasyon firmasılay da anlaştık ve önümüzdeki yıl 11-13 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Ve burda gerek konferanslarla gerek standartlarla çatı sektörüne daha fazla ağırlık verdiğimizi tüm sektörlerle birlikte göreceğiz” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü