GES başvurularında santral sahası oranı aranmayacak

Bundan böyle çatı GES dışındaki GES başvurularında santral sahasının toplam modül sahasına oranı gözetilmeyecek. 

Enerji Günlüğü - Bundan böyle çatı GES dışındaki GES başvurularında santral sahasının toplam modül sahasına oranı gözetilmeyecek. 

Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretimi Başvurularının Teknik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre, bundan böyle çatı GES’ler hariç Güner Enerjisi Santrali (GES) başvurularında; santral alanının toplam tesis alanının 1,66 katından az olup olmadığına bakılmayacak. 

NİSBİ SANTRAL SAHASI KONTROLÜ KALKTI

Aynı doğrultuda Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik (LÜY) kapsamında çatı uygulamaları dışındaki başvuruların değerlendirmesi sırasında santral alanının toplam modül alanının 1,66 katından az olup olmadığına yönelik kontrol uygulaması da kaldırıldı. 

HİBRİT SANTRALLERLE İLGİLİ UYGULAMA BAKANLIKÇA DUYURULACAK

Yönetmeliğe eklenen bir maddeyle güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesislerinin teknik değerlendirmesi ile ilgili diğer hususlar ile birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisleri ile ilgili iş ve işlemlere ilişkin hususlar Genel Müdürlük tarafından hazırlanan ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulan usul ve esaslar ile belirlenecek.