Hindistan Gurgaon’da çatılara güneş paneli zorunlu oluyor

Enerji Günlüğü – Hindistan’da Gurgaon kentinde, yeni yapılan evlerin ve ticari binaların çatılarına güneş paneli yerleştirilmesi zorunlu oluyor.Yeni...

Enerji Günlüğü – Hindistan’da Gurgaon kentinde, yeni yapılan evlerin ve ticari binaların çatılarına güneş paneli yerleştirilmesi zorunlu oluyor.

Yeni Delhi’nin 30 kilometre güneybatısında yer alan Gurgaon’da, Yerel Yönetim’in aldığı karar doğrultusunda kentte yeni yapılan evlerin ve ticari binaların çatılarına güneş paneli yerleştirilmesi zorunlu olacak. Böylece şehir ülke genelinde yeşil enerji politikalarında bir referans olacak.

Gurgaon Yerel Yönetimi bu kararı, kentin yaşadığı elektrik kesintilerine çare olması ve Haryana Eyalet yönetiminin şehirde ortaklaşa dört yeni elektrik trafo merkezi kurma önerisine sıcak bakmadığı için aldı. Yerel Yönetim, şimdilik sadece yeni yapılacak binalar için geçerli olacak olan kuralın kentteki tüm binalar için uygulanmasını hedefliyor.

Hindistan medyasında yer alan habere göre, Gurgaon Yerel Yönetimi aynı zamanda, yüksek güneş panelleri için borçlanan bina sahiplerine emlak vergisinde yüzde 10 indirim yapmayı da değerlendiriyor.

Bundan 30 yıl önce verimsiz topraklar üzerinde, yerel yönetimden yoksun, demiryoluna uzak ve hemen hiç sanayileşmemiş bir yer olan Gurgaon, büyük uluslararası şirketler ile bir emlak girişimcisinin projesiyle hızla gelişen bir uydu kent haline geldi. Uydu kentin enerji ihtiyacı yılda % 15-17 oranında artıyor.