Kanada eski termik santrali yerine güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü – Kuzey Amerika'nın en büyük kömür yakıtlı elektrik santrali 44 MW'lık güneş enerjisi santraline dönüştürülecek.Kanada'da Erie...

Enerji Günlüğü – Kuzey Amerika'nın en büyük kömür yakıtlı elektrik santrali 44 MW'lık güneş enerjisi santraline dönüştürülecek.

Kanada'da Erie Gölü kenarında bulunan ve Kuzey Amerika'nın en büyük kömür yakıtlı elektrik santrali olan Ontario Termik santrali 44 MW'lık Nanticoke güneş enerjisi santraline dönüştürülecek.

Ekonomik ömrünü doldurduğu için 2013 yılından bu yana kapalı olan Ontario Termik santrali sahası Ontario'nun şebeke operatörü IESO tarafından açıklanan büyük yenilenebilir enerji programı çerçevesinde güneş enerjisi santraline ev sahipliği yapacak.

Sun Edison Canadian Construction LP şirketi tarafından kurulacak olan güneş santrali Kanada hükümetinden fiyat alım garantisi teşvikinden yararlanacak. Santralin kurulumuna gerekli izinlerin alınmasının ardından başlanacak.

BÖLGEDE ARTIK SİSLİ GÜN YOK

Termik santralin 2014 yılında tamamen tahliye edilmesinin ardından 2015 yılında bölgede sisli bir gün yaşanmadı. Oysa 2005 yılında 53 gün hava kirliliği kaynaklı ağır sis yaşanmıştı.