Muğla Bodrum’da rüzgar santrali kurulacak

Alman enerji şirketi Enercon, 859 milyon TL’yi aşan bir yatırımla YEKA RES-2 kapsamında kurulum hakkı elde ettiği Muğla’da 66 MW kurulu gücünde Arturna 2 RES kuracak.

Enerji Günlüğü - Muğla’nın Bodrum ve Milas İlçeleri sınırları içerisinde 66 MW kurulu gücünde Artuna 2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulup işletilecek.

Almanya merkezli rüzgar türbini üreticisi Enercon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2019 yılında düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı-2 (YEKA 2 RES) ihalelerinde Muğla’da kurulumuna hak kazandığı  Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulum çalışmalarına başlıyor. Şirketin Türkiye kolu EN 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından Muğla İli, Bodrum ve Milas İlçeleri sınırları içerisinde 66 MW kurulu gücünde Arturna 2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulup işletilecek. Projenin değerinin 859 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında kule yüksekliği 81 metre, rotor kanat çapı ise 138 metre olan toplam 22 adet Enercon E-138 EP3 E2 / IEC S Class model rüzgar türbini kurulacak. Türbinlerin yılda yaklaşık 283 milyon kWh elektrik üretmesi bekleniyor. Santralin ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak öngörülüyor. 

YEKA RES-2 kapsamında toplam kurulu gücü 1000 MW olacak şekilde kurulacak olan RES’lerin işletmeye girmesiyle birlikte her yıl yaklaşık 3,8 milyar kWh elektrik enerjisinin üretilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü